Teknoloji
25 Nis 2021 15:43 Son Güncelleme: 25 Nis 2021 16:25

Twitter'a reklam yasağı kaldırıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararına göre, Türkiye'ye temsilci atayan Twitter'a reklam verilmesini yasaklayan karar kaldırıldı.

Twitter'a verilen reklam yasağı, Twitter'ın Türkiye'de temsilci belirleme ve bildirme yükümlüğünü yerine getirmesi dolayısıyla 22 Nisan 2021'de verilen ve bugün Resmi Gazete'de yayımlanan kararla kaldırıldı.

“DİKKATLE İZLİYOR OLACAĞIZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Böylece 1 Ekim 2020'de başlayan süreç kanuna uygun olarak tamamlandı” dedi.

Sayan, açıklamasında şunları söyledi:

* Yasa, 55 milyon vatandaşımızın kişilik haklarını eksiksiz olarak güvence altına aldı. Bundan sonra tüm sosyal ağ şirketlerinin; Türkiye'deki kullanıcıların haklarını koruyacağını, mahkeme kararlarını eksiksiz yerine getireceğini ve provokasyonlara alet olmayacağını düşünüyorum.

* Bakanlığımız ve ilgili kuruluşlarımızla yükümlülüklerin her daim eksiksiz yerine getirilmesinin takipçisi olacağız. Türkiye her alanda olduğu gibi dijital dünyada da vatandaşlarının haklarının koruyucusudur. SiberVatan'ımız için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz.

* Türkiye bir hukuk devleti olarak bu konuda ihtiyaç oldukça regülasyonlarına devam edecek. Yapılan düzenlemelerin diğer dünya ülkeri için de örnek teşkil etmesi bizi mutlu ediyor. Twitter ve diğer şirketlerin kanuni yükümlülüklere ilişkin uygulamalarını dikkatle izliyor olacağız.

Öte yandan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun Resmi Gazete’deki kararında “Twitter Inc. adlı sosyal ağ sağlayıcının 4/5/2007 tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’un ek 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında düzenlenen temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmesi nedeniyle 15.01.2021 tarihli ve 3768 sayılı reklam yasağı kararının kaldırılmasına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.