Magazin
26 Tem 2022 10:14 Son Güncelleme: 26 Tem 2022 10:18

Twitter’a katıldı ilk yazdığı Atatürk oldu

Türk sinemasının en önemli isimlerinden Türkan Şoray sosyal medya platformu olan Twitter’a katıldı. Şoray’ın ilk tweeti ise “Atatürk” oldu.

Twitter hesabından ilk paylaşımını yapan usta oyuncu Türkan Şoray’ın açıklamasına binlerce beğeni ve yorum geldi. Şoray ilk tweetinde, “Atatürk’le doğduk, Atatürk’le büyüdük, Atatürk’le yaşıyoruz, Atatürk’le yaşayacağız” diye yazdı.

Türkan Şoray'ın ilk tweeti
Sosyal medya platformu Twitter’a giriş yaptığını duyuran Türkan Şoray “Biraz çekinerek de olsa Twitter mecrasına girmiş bulunmaktayım. Sevgi ve saygılar...” ifadelerini kullandı.



TÜRKAN ŞORAY KİMDİR
28 Haziran 1945 tarihinde İstanbul'un Eyüp ilçesinde dünyaya geldi. Memur bir ailenin ilk çocuğu olan Türkan Şoray'ın 'Nazan' ve 'Figen' adında iki kız kardeşi vardır. Türkan Şoray baba tarafından aslen Çerkes, anne tarafın Selanik göçmenidir.

Fatih Kız Lisesi'nin ortaokul bölümünden mezunu olup, annesi Meliha Şoray'ın (d.1927-ö.1984) desteğiyle sinemaya adım attı. Yeşilçam'ın 'Sultan' lakabıyla anılan oyuncusu Türkan Şoray, bugüne kadar 222 filmde rol aldı. 2000'li yıllardan sonra ekranların unutulmaz dizileri 'İkinci Bahar' ve 'Tatlı Hayat'ta başrol oynadı. 1973 yılında İstanbul Sarıyer'de kendi adını taşıyan bir okul yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlayan ünlü oyuncu, 12 Mart 2010 tarihinde 'UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi' seçildi.

1960'lı yıllarda sinema ile tanışan Türkan Şoray, Türk sinemasının bir dönemine damgasını vuran Hülya Koçyiğit, Filiz Akın ve Fatma Girik ile birlikte '4 Yapraklı Yonca'sından biri olarak kabul edilir.

Türkan Şoray; Kadir İnanır ile başrollerini paylaştığı 1972 yapımlı 'Dönüş', 1976 yapımlı 'Bodrum Hakimi', 1973 yapımlı 'Azap'ın yönetmenliğini yaptı. 1981 yapımlı 'Yılanı Öldürseler' filminde Şerif Gören ile birlikte yönetmenlik koltuğunu paylaştı. 2015 yılında, kızı Yağmur Ünal'ın da rol oynadığı 'Uzaklarda Arama' filminin yönetmenliğini üstlendi.