Gündem
23 Nis 2015 12:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Twitter şiddet önlemlerini açıkladı!

Twitter hakaret ve taciz ile ilgili daha kapsamlı tehditlere karşı önlem alıyor.

Twitter resmi bloğunda kullanıcıların daha güvenli bir şekilde yer alabilecekleri bir platform oluşturma çabalarına yardımcı olacak en son ürün ve politika güncellemelerini duyurdu.

Twitter buna göre biri yasaklı içerikler, diğeri de kural ihlallerine karşı iki politika değişikliği yaptı. Şiddet tehdidi politikasındaki güncellemeye göre yasaklama artık sadece "başkalarına karşı doğrudan, belirli tehditler" ile sınırlı kalmayacak, "başkalarına yönelik tehditleri veya başkalarına yönelik tehdidi teşvik etmeyi" de kapsayacak. Bu politikanın uygulanmasına yönelik yaptırımlar tarafında da kullanıcıdan içeriği silmesini istemek ya da telefon numarasını doğrulamak gibi mevcut önlemlere ek olarak Twitter destek ekibinin hakaret-tehdit gerçekleştiren hesapları belli bir süre kilitlemesi mümkün olacak.

Twitter bu önlemlere ek olarak tehdit-hakaret şüphesi içeren Tweet'leri tanımlayarak, yayınlanmalarını sınırlamaya yardımcı olacak bir ürün özelliğini test etmeye başladığını duyurdu. Bu özellik sıklıkla tehdit ve hakaretle bağdaşan çok geniş kapsamlı sinyal, içerik ve bağlamı dikkate alacak ve güvenlik ekibinin tehdit olarak belirlediği içeriklerle benzerliğini karşılaştıracak.