Gündem
08 Kas 2014 09:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:53

Twitter Hong Kong'a ofis açıyor

Sosyal paylaşım sitesi Twitter’ın yasaklı olduğu Çin’e bağlı Hong Kong’da yeni bir yönetim ofisi açacağı resmi olarak açıklandı.

Twitter’ın hızla büyüyen Asya-Pasifik bölgesinin en güzide noktalarından Hong Kong’ta ofis açacağı, şirketin önde gelen isimlerinden Shailesh Rao tarafından açıklandı.

REKLAM GELİRLERİ ÜZERİNDE DURULACAK
The Wall Street Journal’a konuşan Rao, ofisin 2015 yılının ilk çeyreğinde açılacağını belirtirken Çin, Hong Kong ve Tayvan üzerinde, reklam gelirlerinin üzerinde durulacağına işaret etti. Ofiste kaç kişinin çalışacağı ise söylenmedi.

ÇİN'DE TWİTTER YASAKLANMIŞTI
Çin'e bağlı özel yönetim bölgesi Hong Kong’ta Twitter yasağı yok ama bölge resmi olarak Çin'e bağlı. Çin'de Twitter’ın 2009 yılından beri yasak olduğu göz önüne alındığında atılan bu adım gerçekten de bir hayli ilgi ilginç. Buna karşın bölgenin de önemini net olarak gözler önüne seriyor.



ÇİN ÖNEMLİ BİR BÖLGE
Twitter, bölgede ofis açarak dünya çapındaki şirketlerin tüketicilere dönük hedeflerini belirleme üzerinde duracak. Twitter ve Çin arasındaki ilişki ne kadar problemlerle dolu olursa olsun, Çin küresel firmalara odaklı bir sosyal medya devi için önemli bir bölge konumunda yer alıyor.