Gündem
21 Mar 2014 08:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:00

Twitter gece yarısı kapandı, hangi gazeteler manşete taşıdı?

Türkiye'de Twitter gece yarısından itibaren kullanıma kapatıldı.

Büyük yankı uyandıran kapatmanın ardından gazetelerin büyük çoğunluğu son baskılarının birinci sayfasına Twitter'ın kapatılması haberini yetiştirdi. Zaman Gazetesi, gece yarısı gelen kapatmanın ardından manşet değiştirerek haberi manşete aldı. "Özgürlüğe Büyük Darbe, Twitter Kapatıldı" başlığını kullanan gazete haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını kullandı.

Twitter'ın kapatılması Hürriyet ve Habertürk'te ise sürmanşetten görüldü. Habertürk Gazetesi, "Başbakan Konuştu, Twitter Kapandı" başlığı atarken, Hürriyet logosunun üzerinden "Twitter Gece Yarısı Kapandı" başlığı attı. Milliyet Gazetesi'nin birinci sayfasının ortalarında "Kapatıldı" başlığı ile verilen haberde ise Erdoğan'ın konuşmasının ardından Twitter'ın Türkiye'den erişimin yasaklandığı belirtildi.

Gece yarısı gelen Twitter yasağı hükümete yakın gazetelerde ise yer bulmadı. Sabah, Star, Yeni Şafak ve Takvim Gazeteleri bu önemli gelişmeye birinci sayfadan yer vermezken, sadece Akşam Gazetesi, birinci sayfasından "Twitter Kapatıldı" başlığı ile haberi okuyucularına duyurdu.

GÜNÜN GAZETE MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ