Teknoloji
23 Oca 2023 13:58 Son Güncelleme: 23 Oca 2023 13:58

Twitter Blue fiyatıyla kullanıcıları şoke etti!

Android kullanıcıları Twitter Blue erişimine hak kazandı. Ancak şirketten yapılan açıklamada, Twitter Blue’nun Android aboneliği için de 11 dolar talep etmesi kafaları karıştırdı.

Twitter’ı satın alır almaz ilk hamle olarak Mavi Tik’i isteyen herkesin alabileceği bir seviyeye getiren ünlü milyarder, bu hamlesinin ne kadar hatalı olduğunu kısa süre içerisinde anlamış ve bir dizi düzenleme yapabilmek için Twitter Blue abonelik satışlarını durdurmuştu.

Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde ilk olarak iOS’ta yeniden satışa başlanılan Twitter Blue’nun fiyatı, beklenildiği gibi aylık 11 dolar olarak belirlendi.

Tabi uygulamanın iOS’a gelmesinin ardından gözler Android’e çevrilmişti çünkü Twitter Blue hizmetini internet tarayıcısı üzerinden yaşamak isteyenler de bu süreçte aylık 8 dolar karşılığında Blue aboneliği almaya başladı. İşte beklenen haber dün akşam saatlerinde geldi ve Android kullanıcıları da Twitter Blue erişimine hak kazandı. Ancak şirketten yapılan açıklamada, Twitter Blue’nun Android aboneliği için de 11 dolar talep etmesi kafaları karıştırdı.

Bilindiği üzere bugüne kadar gelen bilgilerde, Elon Musk’ın Apple tarafından uygulanan yüksek komisyon bedeli için iOS fiyatını yüksek tuttuğu belirtiliyordu. Ancak ünlü milyarderin Android’e ilişkin böyle bir şikayeti yoktu. Bununla birlikte ortaya çıkan yeni fiyat, Elon Musk’ın fikrinin değiştiğini ve iOS’a indirim yapmaktansa Android’e zam yapmayı tercih ettiğini gösteriyor.