Gündem
13 Mayıs 2017 16:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:41

TVNET'e öfke büyüyor! Yüzlerce kişi toplandı!

Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk ve manevi kızı Afet İnan'a TVNET ekranlarında edilen hakaretlere tepkiler sürüyor.

Albayrak Medya Grubu bünyesinde faliyet gösteren TVNET'e olan öfke büyüyor. RTÜK tarafından çeşitli cezalara çarptırılan kanal şimdi de protesto eylemleriyle gündemde.

Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk hakkında yapılan ahlaksızca  yorumları, milyonlarca izleyiciyle buluşturan kanal önünde bugün 200'e yakın gösterici toplandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve diğer kitle örgütlerinin bulunduğu kalabalık, Topkapı'daki bina önünde çeşitli sloganlar attı. Herhangi bir olayın yaşanmadığı gösteri, polisin anonsu sonrası sessiz bir şekilde sonlandırıldı.

NE OLMUŞTU?

6 Mayıs günü TVNET kanalında yayınlanan derin tarih isimli programa katılan Süleyman Yeşilyurt, Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan hakkında “Çankaya’nın nikahsız Firts Lady’sidir” demiş ve büyük tepki çekmişti.

Nur Cemaati'nin 'Okuyucular' kolunun 'hocalarından' Hasan Akar'ın ise Atatürk'e yönelik skandal ifadelerinin bulunduğu bir video geçtiğimiz günlerde sosyal medyada paylaşılmışdı.

Hasan Akar, skandal videoda Mustafa Kemal Atatürk için "1938'de geberen p.ç" ve annesi Zübeyde hanım için "Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor" diyor.

TUTUKLANDI

Mahkeme önceki gün bu sözlerinden ötürü "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ile "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından Süleyman Yeşilyurt'un tutuklanmasına karar vermişti. Yeşilyurt, adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderilmişti.