Gündem
13 Kas 2011 08:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:59

TV'LER AYARI TUTTURAMADI YASAK YEDİ!

PKK'nın deniz otobüsü kaçırması gündeme önce bomba gibi düştü sonra da bir anda haber adeta buharlaşıverdi..

Türkiye terör belasının yeni yüzüyle tanışırken, reklam peşindeki PKK eylemine televizyonlarımız yine balıklama atladı.

İlk anda otokontrol mekanizmasını kamu yararı güderek devreye sokamayan
televizyonlar, bangır bangır PKK'nın deniz otobüsü kaçırma şovunu haber yaptılar... Ekranlar flaş yazıları ile doldu, terör uzmanları canlı yayınları kapladı, hatta Habertürk gemi kaptanıyla konuştu.

Diyebiliriz ki sorumsuz yayıncılık denizine ilk anda dalmayan tek bir haber kanalı bile yoktu. Sky Türk, Samanyolu Haber, Ülke TV, Bugün TV, TV Net, TGRT Haber, A Haber, 24, NTV, CNN Türk ve Habertürk... Bütün bu kanallar bangır bangır verdikleri PKK şovunu ancak yayın yasağı gelince sonlandırdı. Önce ekranlarındaki son dakikaları kaldırdılar sonra da gündemin diğer başlıklarını öne çıkardılar.

Ortaya çıkan tablo bir kez daha şunu belgeledi. Bizim televizyon kanallarımızın teröre karşı bir yayın, ilke ve strateji anlayışı yok. Kendi ilkeleri ile yayın yapmadıkları için de ancak devlet zoruyla (yayın yasağı gibi) hizaya giriyorlar. Bu tablo da haber kanallarımız açısından vahim ve utanç verici. İlkeleri ile hareket edip teröre karşı bir yayın anlayışı geliştirebilmiş olsalardı, sansür yemiş konumuna düşmeyeceklerdi.