Televizyon
01 Kas 2011 17:52 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:57

TV8'İN YENİ YAYIN DÖNEMİNDE NELER VAR?

TV8 Kurumsal İletişim ve Gelişim Direktörü Billur Güneşdoğan , tv8'in yeni yayın dönemi ekran yüzlerini, hedeflerini anlattı...

TV8 Kurumsal İletişim ve Gelişim Direktörü Billur Güneşdoğan tv8’in yeni yayın dönemi ile birlikte yükselen grafiğini bu grafiğin mimarları olan ekran yüzlerini, hedeflerini anlattı...


Güneşdoğan’ın açıklaması şöyle:

Tv8 Ailesi Yeni İsimler ile Güçlendi…
 

“Kanalımızı yeni yayın dönemine bomba gibi başladı. Transferlerimiz ile yeni sezondaki iddiamızı gösterdiğimizi düşünüyoruz. 2010 yılında yaptığımız büyük yatırım neticesinde teknolojimizi sektörümüzün yine ilerisine taşıdık, bu yıl yeni sezonda tüm yatırımlarımızın daha iyi görülebileceği dinamik, hareketli ve görsel anlamda zengin işlere imza atmayı planlıyoruz. Vasıflı, bilinçli izleyicinin adresi olmak istiyoruz.
 

Okan Bayülgen’in ve beraberinde Kraliyet Ailesinin katılımıyla tv8 artık daha farklı daha büyük bir hedef kitleye ulaşmayı planlıyor. Okan Bayülgen Kraliyet Ailesi ile tv8 pt kuşağı artık çok daha zengin olacak. Okan Bayülgen haftanın 5 gecesi 23:00 itibari ile Salı gecesi Muhallebi Kralı, Çarşamba gecesi Kral Çıplak, Perşembe gecesi Muhabbet Kralı, Cuma gecesi Medya Kralı ve Cumartesi gecesi Disko Kralı ile ekranlarımızda yer alıyor.
 

Okan Bayülgen Muhallebi Kralı programı ekranların ilk ve keyifli felsefe programı... Her hafta farklı konukları ve konuları ile Muhallebi Kralı her Salı ekranlara gelecek. Kral Çıplak’ ise her hafta müzik, sanat ve medya dünyasının ünlü bir ismi konuk olacak, cevapsız soru kalmayacak. Muhabbet Kralı’nda her hafta önemli bir konu, konunun tarafları eşliğinde tartışmaya açılacak. Medya ve sanat dünyasından ünlü konukların katılımı ve hoş bir sohbetle devam eden Medya Kralı’nda ise eğlenceli bölümler ile de izleyicilere renkli bir program sunulacak. Cumartesi gecelerinin vazgeçilmezi ise Disko Kralı, her hafta programa müzik, sanat ve medya dünyasının ünlü isimleri konuk olacak. Konukları, telefon bağlantıları, skeçleri, canlı performansları ve sabaha kadar süren eğlencesiyle Disko Kralı yine izleyicileri ekran başına kilitleyecek. Okan’ın söylediği gibi artık geceleri yalnız kalmayacaksınız.
 

Okan Bayülgen önceki yıllardaki yayınlarından farklı olarak değiştirdiği içerikleri ile kendi izleyici kitlesi ile birlikte tv8’in kaliteli yayın konusunda seçici kitlesine de sesleniyor olacak. Okan Bayülgen, aynı zamanda yeni açılacak gençlik kanalımız on8 TV’nin Genel Yayın Yönetmenliği’ni yapacak.
 

Tv8 değişen anlayışına paralel olarak olmasını arzu ettiği farklı kaliteli magazin anlayışını da ekrana taşıyor. Magazinin nabzını sabah kuşağımızda Cengiz Semercioğlu ve Sema Eren tutuyor. Hafta içi her sabah 10:30’da ekrana gelen Böyle Bir Şey Var Mı? adlı programda; günün en çok konuşulan haberleri, en taze magazin dedikoduları, televizyon ve dizi dünyası, ünlülerden en renkli haberler, konserler, albümler, filmler, popüler kültür ve sosyal medyada konuşulanlar, sohbet, eğlence, sağlık ve birbirinden renkli konuklar yer alıyor. Öğleden sonralarının vazgeçilmezi ise “8 Numarada Şenlik Var!” Fatih Ürek ve Sahrap Soysal’ın sunduğu “8 Numarada Şenlik Var!” en leziz tariflerden kilo problemlerine, ilişkilerden psikolojik sorunlara, bitkisel bakımlardan kişisel gelişime, alışverişten astrolojiye, televizyon dünyasından magazine, 5 çaylarından Türk Sanat Müziğine doyacağınız ‘Kabul Günleri’ne, sinema ve tiyatro dünyasından en özel isimlerle hafta içi her gün 14:00 ile 16:00 arası tv8 izleyicilerinin vazgeçilmezi olacağına inanıyoruz.
 

Ekranların klasiği … Bir Yol Hikayesi Bam Teli, Anadolu insanını ve onların hikayelerini ekranlarımızdan sizlere ulaştırıyor. Tayfun Talipoğlu ile Bamteli bu sezon tv8 ekranlarından yola çıkıyor.
 

Yenilikler daha bitmiyor. Hafta sonlarına özel yemek ve sağlık programlarımız ile izleyicilerimizin aradığı farklı ekranı onlara sunacağız.
 

Sinema izleyicilerimiz unutmadık, ekranlarda görmek istedikleri sinema tarihinin önemli yapımlarını birer birer yeni sezonda ekranlara taşıyoruz. Bu sezonda sinema denilince yine akla tv8 gelecek. Bu sezon bir farklılık olarak beğeniyle izlenen sürükleyici bir yabancı dizi olan Kobra Takibi’ni ekranlarımıza taşıyoruz. 
 

Türkiye’nin deneyimli, iddialı, dinamik haber merkezi tv8 bünyesinde bulunuyor. Gürcan Çilesiz yönetimindeki haber merkezimiz reyting uğruna insan istismarı yapmadan, mesajı eğip bükmeden evrensel habercilik ilkelerinin rehberliğinde ilkeli, tarafsız güvenilir habercilik yapıyorlar. Kaan Yakuphan ile tv8 Ana Haber hafta içi her akşam saat 20:00’da yayınlanmaya devam ediyor. Gün Ortası ile ekranlara gelen Bilge Yurdagülen ise yeni sezonda kadınlarımızın da ilgisini çekecek soft gündem haberleri ile Gün Ortası haberlerine farklı bir yorum getiriyor.
tv8’de yeni gün ise TV8’de Bu Sabah’la başlıyor. Işıl Açıkkar, Serhat Uçak izleyiciyi habere boğmadan ama habersiz bırakmadan yeni güne hazırlıyor.
 

Ekranlarımızın klasiği olmazsa olmaz ismi Ankara Temsilcimiz Erkan Tan konu ve konuklarına farklı yaklaşımı ve Ankara gündemine damga vuran programı ile bu sene de var. Erkan Tan’la Başkentten programı hafta içi her gün tv8 ekranlarında.
 

Gökmen Karadağ gündemi hem her gün günün gündem başlıklarını Haberaktif ile konukları ile birlikte yorumluyor ve her perşembe haftanın gündem maddesini konuk yorumcuları ile 8. Gün’de değerlendiriyor. 8. Gün bu sezon yoluna yeni saatinde ve yeni kadrosuyla devam ediyor. Fikri Sağlar, Gülay Göktürk, Hasan Celal Güzel ve Prof. Dr. Ümit Özdağ artık her hafta 8. Gün’de.
 

Erken Baskı programı sizlerinde bildiği üzere artık hafta sonları farklı bir sabah programı arayanların beğeni ile takip ettiği bir program oldu. Seda Akgül izleyiciler için onların gözüyle sıcak ve samimi bir şekilde evlerinde gibi günlük gazetelerin önemli başlıklarını okuyor ve yorumluyor, konukları ile merak edilen konularda sıcak sohbetler ediyor.
 

Gülhan Şen’in sunumuyla televizyonların en çok izlenen gezi programı Gülhan’ın Galaksi Rehberi bu yılda en yeni en güzel bölümleri ile ekranlarımızda. Gülhan Şen yine dünyayı dolaşıyor.
 

Murat Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu ekranların uzun soluklu otomotiv programı 8. Etap bu sezonda izleyicilerini ekran başına toplayacak. V1 Konsept’te ise yarış, adrenalin, heyecan, ünlüler, şovlar ve sürprizler sizleri bekliyor...
 

Yeni Hayat Ekonomi, siyaset, sanat ve sosyal yaşam yeniden tanımlanıyor. Dünya eski dünya değil, Türkiye hızla değişiyor, Yeni Hayatı konuşmak, Yeni Hayatı algılamak gerekiyor. Yeni Hayat ise Mustafa Karaalioğlu ile her pazar ekranlarımızda. 
 

Spor programlarımız bu yılda yine ses getiriyor, daha önceki yılarda devam eden seviyeli spor yayıncılığı anlayışımız, ekranların en başarılı yorumcuları ile tv8 ekranlarında devam ediyor .Sinan Engin ile Faik Çetiner her Pazar Her Şey Futbol ile her pazartesi Faik Çetiner ve deneyimli yorumcu ekibi  Bizim Stadyum ile spor gündemine damga vuruyor.
 

Ekranların fenomeni haline gelen köşe yazarlarına konu olan Bay Tahmin ekibi bu yılda kanalımızda cuma geceleri ekrana geliyor.
 

Tüm bu anlattıklarım sonucunda şunu belirtebilirim ki tv8 ekranlarına Ekim 2011 itibariyle yeni bir anlayış hakim oluyor. Yeni stratejilerin ve rating matematiğinin hakim olacağı bu yeni dönemde her yaptığımız işin ulaşması gereken bir hedef var. Tv8 artık daha keskin çizgilere sahip, daha iddialı. Tüm bu değişimi başta ekran grafiklerimizden içeriklerimize kadar görebilirsiniz. Yeni sezonda tv8 izleyicisi her zamankinden biraz daha farklı ve biraz daha iddialı bir tv8 ile karşılaşacak. Tv8’i artık butik ve tematik bir kanal olarak görmüyoruz, vasıflı ve bilinçli izleyicinin yeni adresi olarak görüyoruz”.