Polemik & Kulis
25 Mar 2015 19:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:09

TV5'te maaş krizi! (Medyaradar/Özel)

TV5 çalışanları yaklaşık 5 aydır evlerine maaşsız gidiyor.

2000'li yıllarda yaşanan maaş krizi TV5'te yeniden yaşanmaya başladı. Son aylarda maaşlarını gecikmeli ancak ayın ortasında alabilen çalışanlar şimdi ise 5 aydır maaşlarını alamıyor.

TV5'te yaşanan mali sıkıntı daha öncede bir çok çalışanın ayrılmasına neden olmuştu. Yeniden başlayan maaş krizinden sonra televizyondan ayrılmalar ve işten çıkarmalar başladı. Son 5 ayda maaş krizi ve yetersizliğinden dolayı çalışanlar bir bir işten ayrıldı.

Yaşanan mali krizin televizyon yönetiminden kaynaklanan bir türlü aşılamayan yönetimsel sorun olduğu öğrenildi. Saadet Partisi teşkilatlarında TV5'in durumuna el atılması konuşulurken ekrandaki programların yetersizliği de sık sık dillendiriliyor.

Öte yandan TV5'in ajanslara olan borcundan dolayı DHA aboneliğini de iptal ettiği diğer ajanslarla olan anlaşmalarını da askıya alınabileceği konuşuluyor.

Tüm bu yaşanan gelişmeler sonrasında Saadet Partisi genel merkezinin hangi yönde adım atacağı medya kulisleri ve Saadet Partisi teşkilatlarında merak konusu oldu. Öte yandan benzer maaş sıkıntılarının Millî Gazete'de yaşandığı konuşuluyor. 

MEDYARADAR/ÖZEL