Gündem
11 Eki 2012 10:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:15

TV24 NASIL CNN TÜRK OLDU? AYDIN DOĞAN NE İSTEDİ?

Yard. Doç.Dr. Michael Kuyucu'nun yazdığı "Türkiye'de Medya Ekonomisi" isimli kitapta ilginç bilgiler yer alıyor.

Bunlardan bir tanesi CNN TÜRK’ün kuruluşu hakkında. Yard. Doç.Dr. Kuyucu CNN TÜRK’ün Cannes’daki bir görüşme sonrasında kurulduğunu anlatıyor.

Kitapta CNN TÜRK’ün kuruluşu şöyle anlatılıyor:

... CNN TÜRK’ün kuruluş hikayesi tesadüflerle doludur. Kanalın temelleri 1998 yılının Haziran ayında atılmıştır. Aydın Doğan, Mehmet Ali Birand’a " Mehmet Ali, haberleri her yönüyle tarafsız verecek, güven ve onur duyacağım bir haber kanalı istiyorum" demiştir.

Taha Akyol, Efe Önbilgin ve mehmet Ali Birand’dan oluşan ekip ilk çalışmalarını %100 bir Türk televizyonu kurma üzerine kurgulamıştır. Kanalın adının TV24 olması planlanmıştır. TV24’ün hazırlıkları yapılırken Kanal D Yönetim Kurulu Üyesi Arzuhan Yalçındağ Cannes’da televizyon belgeseli filmleri festivalinde Amerikan CNN Televizyonunun Avrupa Başkanı Ron Cicone ile gerçekelştirdiği sohbet sırasında bir işbirliği teklifi almış ve CNN Türk’ün ilk temelleri atılmıştır.

Doğan Grubu 14 Haziran 199 tarihinde Time-Warner’la birlikte bir ortaklığa girmiş ve CNN Türk’ün kuruluş anlaşmasını imzalamıştır.

Khaber.com.tr