Gündem
24 Kas 2022 23:28 Son Güncelleme: 24 Kas 2022 23:36

TV100 ekranında ekonomi ve faiz tartışması! Canlı yayında tansiyon yükseldi

tv100'ün gündem belirleyen programlarından Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu’da çetin tartışmalar yaşandı. Barış Yarkadaş ve Hacı Yakışıklı arasında 'ekonomi' ve 'faiz' tartışması stüdyoda seslerin yükselmesine neden oldu.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, gazeteci/Yazar Hacı Yakışıklı, ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, kamuoyu araştırmacısı Hilmi Daşdemir; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

"SİZE KALIRSA ŞU ANDA 25-30 LİRAYDI"

Yarkadaş "Vatandaş faiz indirildiği için korkuyor, gidiyor parasını dolara, euroya yatırıyor. Ya araba alıyor ya da ev alıyor" ifadelerini kullandı. Yakışıklı ise "Size kalırsa şu anda 25, 30 liraydı. Euro 30 lira olacak diyen sensin. Vatandaşı yanıltan sendin. Euro, dolar 25 yıl olacak diyordun olmadı." diyerek yanıt verdi.

"İNSANLAR ÇOCUĞUNA SÜT ALAMIYOR"

Yarkadaş "Kardeşim hayat pahallığı var, enflasyon yüksek. İnsanlar yaşayamıyor. İnsanlar çocuğuna süt alamıyor. Bayat ekmek satılan fırın gördün mü sen? Bayat ekmek alıyor insanlar. Gidip yarım ekmek alıyorlar, 200 gram peynir alıyorlar? Nerede bu ekonomi?" diyerek sözlerini sürdürdü.

"20 BİN LİRA ALAN YOKSUL MU ŞİMDİ?"

Yakışıklı "Bahsettiğin şeylerin varlığı bütün topluma sirayet etmiş gibi anlatırsan yanılırsın. 20 bin yoksulluk sınırı diyor. 20 bin lira alan yoksul mu şimdi? Senin hiçbir şeyden haberin yok." şeklinde yanıt verdi.

Programda Merkez Bankası'nın faizi tek haneye indirmesi de gündeme geldi. Yakışıklı, 'Faizi tek haneye indiremez diyordunuz, ne oldu?' dedi.

Prof. Dr. Ersan Şen ile de Yakışıklı arasında da şu tartışma yaşandı: