Gündem
09 Kas 2020 00:22 Son Güncelleme: 09 Kas 2020 09:02

TV kanallarının Berat Albayrak sessizliği! İstifa haberini vermediler

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram hesabından yapılan istifa duyurusu, başta haber kanalları olmak üzere hükümete yakın medya kuruluşları tarafından da görmezden gelindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram hesabından duyurduğu istifası, ‘haber kanalları’ tarafından ortak karar alınmışcasına izleyiciye sunulmadı. 

CNN Türk, Habertürk ve NTV gibi kanallar, aradan 3 saatten fazla zaman geçmesine rağmen, Albayrak’ın istifası ve ardından yapılan açıklamalara ilişkin altyazı bile paylaşmadı. Kanallar bu gelişmeyi iddia düzeyinde de haberleştirmedi.

Yalnızca Habertürk, internet sitesinde Albayrak’ın istifa ettiğini duyurdu.

Yeni Şafak'ın yanı sıra Sabah, Hürriyet, Takvim, Milliyet gibi hükümete ve Bakan Albayrak'a yakın diğer medya kuruluşları da istifayı haber olarak vermedi. 

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, ilerleyen dakika ve saatlere rağmen CNN Türk, NTV, Habertürk gibi kanalların Albayrak'ın istifa haberini hiç görmemelerini eleştirdi. 

Bildirici "Haber kanalları hala haber veremedi ama 40 dakikadır yalanlamadı da. Yalanlamak bu kadar zaman almasa gerek. Yazık, haber kanalları Berat Albayrak istifa mı etti bile diyemiyor. Olur olmaz her şeyi iddia diye haber yapanlar bu kez resmi açıklama bekliyorlar... Bekleyin Anadolu Ajansı haber yapınca alır okursunuz" diye yazdı. 

Berat Albayrak'ın istifasını duyurduktan saatler sonra CNN Türk'te ABD seçimlerinin konuşulduğu tartışma programı vardı. 

Berat Albayrak'ın kardeşi Serhat Albayrak'ın CEO olduğu A Haber'de ise Karabağ harekatı konuşuluyordu.

Ciner Holding'e bağlı HaberTürk kanalında ise Türkiye'nin deprem gerçeği tartışılıyordu. 

Bir süredir haber yerine yemek tarifleri veren hükümete yakın NTV'de ise o saatlerde spor programı vardı. 

HaberTürk kanalı ilerleyen saatlerde Kübra Par'la Açık ve Net programında "Albayrak'tan görevi bırakma paylaşımı" başlığı ile istifa haberi tartışıldı. 

Programda Nagehan Alçı, Albayrak'ın istifa kararını teyit ettiğini ama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 90 bu istifayı kabul etmeyeceğini söyledi. 

Program konuklarından eski CHP milletvekili Gülay Yedekçi'nin "Ana akım medya bu konuya hiç eğilmedi " sözlerine Kübra Par "Gazetecilik biraz da teyit işi" yanıtını verdi.