Televizyon
12 Kas 2015 16:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:10

TV kanalında marka kimliği değişimi!

Discovery bünyesindeki spor kanalı Eurosport'un marka kimliği değişti.

Yeni marka kimliğinde Eurosport kanalı Eurosport 1 olarak yeniden adlandırılarak, iki Eurosport kanalı arasındaki fark daha net bir şekilde sunulacak.

13 Kasım Cuma günü yayına girecek olan yeni kimlik, ‘Fuel Your Passion’ sloganı ile desteklenecek ve hayranları, sevdikleri sporcular, takım ve spor için yapacakları sıra dışı şeyleri paylaşmaya cesaretlendirecek #tutkumupaylaş (#sharemypassion) sosyal medya kampanyası ile kuvvetlendirilecek.

Yeni kimliğin Eurosport’u 21. yüzyıla taşıması 25 yıldan fazla süredir Eurosport’un DNA’sında yer alan uzmanlık ve inovasyon mirasını da sahiplenmesi amaçlanıyor.

Tamamen Discovery kontrolüne geçen Eurosport, Olimpiyat Oyunları’nın Avrupa’daki yayın haklarını da almıştı.

Eurosport CEO’su Peter Hutton konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Eurosport canlı spor etkinliği alanında herkesçe bilinen, tanınan bir isim olmuştur, şimdi Discovery himayesinde büyümemizi güçlendirdik ve hayranlarımızla bağımızı artırmak için markamızı yeniden canlandırdık. Bugün açıklanan yeni marka kimliği, Eurosport’u dünyanın her yerinden spor hayranlarının bir numaralı destinasyonu yapma doğrultusunda başka bir büyük adım. Yeni hayran-odaklı sloganımız ‘Fuel Your Passion’ Eurosport için değişim ile dolu geçen bir yılı özetliyor. Dört büyük tenis etkinliğinden, tüm önemli Avrupa futbol liglerine, en büyük motor yarışlarından, en büyük bisiklet yarışlarına ve tabii ki 2018-2024 arası Avrupa’da Olimpiyat Oyunları yayın hakları gibi birçok kaçırılmaması gereken, hayranları memnun edecek önemli etkinliğin yayın haklarını aldık. Büyük hikayeleri daha yenilikçi bir şekilde anlatabilmek için prodüksiyon yeteneklerimizi genişlettik ve bunun sonucu olarak 2015 boyunca bir çok önemli spor etkinliğinde rekor düzeyde reyting elde ettik. Bugün tüm bunları; yeni kimlik ve dil ile hayranlarımızın spor tutkularını besleyecek bir paket haline getirmekten heyecan duyuyoruz” dedi.

Eurosport Pazarlama ve Franchise’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Antonio Ruiz ise  “Eurosport’taki değişim, marka algısını anlamak ve şirketin değerlerini tanımlamayı amaçlayan kapsamlı çoklu pazar araştırmaları sonucunda ortaya çıktı. Eurosport’un bundan böyle, hayranları harekete geçirecek ve birbirine bağlayacak belirgin bir kimliği ve gelişmiş görselleri olacak. Hayranlar ve atletler spor tutkularını sıra dışı şekillerde yaşıyorlar. Eurosport artık bu tutkuyu besleyecek ve düşkünlüklerini, hırslarını, fedakarlıklarını, çılgınlıklarını ve mutluluklarını kutlayacak” diye konuştu.