Televizyon
17 Mayıs 2016 15:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:32

Tv kanalına haciz şoku!

'Sisi' lakaplı Seyhan Soylu’nun sahibi olduğu Business Channel Türk kanalına yönelik icra takibi başlatıldı

Hürriyet'te yer alan habere göre; İcra takibine Soylu'nun avukatı itiraz etti. Şirketin banka hesaplarına ise bloke konulması için bankalara bildirimde bulunuldu.

PROGRAM İÇİN SÖZLEŞME

İstanbul 12. İcra Müdürlüğü’nde bulunan icra dosyasında yer alan belgelere göre, Soylu’nun sahibi olduğu Business Channel Türk (Esnaf Görsel Yapım Ltd.

Şirketi) kanalı ile Serkan Ersöz arasında bir sözleşme yapıldı. Sözleşmeye göre, Ersöz 12 ay boyunca toplam 27 program yapacaktı. İş ve sanat dünyasından isimleri konuk eden Ersöz ile şirket arasında yapılan sözleşmede cezai şart maddeleri de yer aldı.

KANALIN LİSANSI İPTAL

Sözleşmeye göre, yükümlülüğünü yerine getiremeyen taraf cezai şart olarak belirlenen tutarı karşı tarafa ödeyecekti. Ancak, 22 Eylül 2015 tarihli sözleşmeden kısa süre sonra, televizyon kanalının lisansı iptal edildi, uydu yayını sona erdi. Ersöz de, sözleşme yükümlülüklerinin yerine getirilmediği gerekçesi ile kendisine ödeme yapılmasını istedi. Ancak taraflar arasındaki sorun çözülemedi.

İCRA TAKİBİ BAŞLATTI

Bu kez, Ersöz, avukatı Berk Bahadır aracılığı ile önce ihtarname çekti, sonra haciz yoluna gitti. İstanbul 12. İcra Müdürlüğü, geçtiğimiz 29 Nisan günü, toplam 31 bin liranın ödenmesi icra takibi kararı verdi.



BORCA İTİRAZ ETTİ

Borçlu taraf, icra takibine itiraz etti. Yapılan itirazda, alacak iddiasının dayanaktan yoksun olduğu kaydedildi. Kanalın bağlı oluğu şirketin banka hesaplarına bloke konulması için ise yazılar yazıldı. Hurriyet.com.tr’nin telefonla ulaştığı, televizyon kanalının avukat Emrah İlarslan ise, icra takibine itiraz ettiklerini söylemekle yetindi.