Gündem
20 Nis 2022 23:21 Son Güncelleme: 21 Nis 2022 01:00

"Tütün ve temiz don lazımmış" demişti: Cumhur Frankfurt'tan flaş Mustafa Şentop açıklaması!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a “Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış” diyen Cumhur Frankfurt isimli sosyal medya kullanıcısından yeni bir açıklama geldi.

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın "Kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek" suçlamasıyla başlattığı soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

 Haskoloğlu’nun, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile yaptığı bir söyleşi sırasında çekilmiş fotoğrafları sosyal medyanın gündemine oturmuştu.

Şentop ile tutuklanan gazeteci İbrahim Haskoloğlu'nun fotoğrafını paylaşıp "Arkadaşa temiz don lazım" diye yazan ve AK Parti yanlısı paylaşımlarla Twitter'da 300 bin kişiden fazla takipçiye sahip olan "Cumhur Frankfurt", Şentop'un tepkisine yol açmıştı.

 Cumhur Frankfurt’a “Terbiyesizlik yapma” diyen Şentop, “Trollerle muhatap olmadım bugüne kadar. İlk defa bozuyorum prensibimi. Ama suret-i haktan görünüp iç operasyon çekenlere gereken cevabı vermek icab ediyor bazen." İfadelerini kullanmıştı.

 Bugün Cumhur Frankfurt’tan özür açıklaması geldi. Haddini aştığını ifade eden Cumhur Frankfurt, “Sağolsunlar, büyüklük ve anlayış gösterdiler. Sadece tenhada özür dilemeyeyim istedim” ifadelerini kullandı.

 Cumhur Frankfurt’un paylaşımı şöyle;

"Az önce Meclis Başkanımız Mustafa Şentop'u arayarak kendilerine Cumhur Frankfurt'a has üslup konusunda haddimi aştığımı ve hiçbir taraf ile bağlantılı olmadığımı ifade ettim. Sağolsunlar, büyüklük ve anlayış gösterdiler. Sadece tenhada özür dilemeyeyim istedim"