Magazin
23 Ara 2015 15:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:15

Tutuklu yazardan dansözlü doğum günü kutlaması!

Yargıtay'ın 3 ayrı hapis cezasını onamasının ardından 11,5 yıl hapis cezası alan yazar Sevan Nişanyan özel izinle doğum gününü kutladı.

İzmir’in Selçuk İlçesi’nin turistik köyü Şirince’de SİT alanındaki araziye ev yaptığı gerekçesiyle hapse mahkum olan ve Yargıtay’ın 3 ayrı hapis cezasını onamasının ardından 11,5 yıl hapis cezası alan yazar Sevan Nişanyan, özel izinle doğum gününü kutladı. Doğum günü partisine, HDP’li vekiller Sırrı Süreyya Önder, Garo Paylan ile yazar Hasan Cemal ve Hayko Bağdat da katıldı. Doğum günü partisine dansöz de geldi. Nişanyan birlikte göbek attığı dansöze para da taktı.



Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre, cezaevinden izinli olarak çıkan ve bir restoranda yapılan 60. doğum günü partisine papyon takarak gelen Nişanyan, “Zannediyorum tarihte ilk kez Türkiye’de cezaevinde olup da, papyon, kravatla dansöz oynatan bir kişi olmanın onurunu yaşadım” dedi. Nişanyan, mikrofonu eline alarak bir konuşmada da, "Bürokrasiyle mücadeleyi kazanmanın imkanını göremiyorum” dedi