Gündem
16 Oca 2013 14:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:38

TUTUKLU MUHABİR İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ÖDÜLÜ'NE ADAY OLDU

Tutuklu Evrensel muhabiri Sadiye Eser, İngiltere'de Index on Cencorship kuruluşunun verdiği İfade Özgürlüğü Ödülü'ne aday oldu.

Evrensel gazetesinin tutuklu muhabiri Sadiye Eser, İngiltere merkezli Index on Cencorship kuruluşunun her yıl verdiği İfade Özgürlüğü Ödülü’ne aday gösterildi.

Aynı adla 1972’den beri yayınlanan derginin, 2006’dan bu yana çeşitli alanlarda verdiği İfade Özgürlüğü Ödülleri’ne, 2008’de Hrant Dink’in oğlu Arat Dink layık görülmüştü.

Ödül, gazetecilik, yeni medya, kitap, sanat gibi alanlarda her yıl kendi ülkesinde sansüre karşı ve ifade özgürlüğü için mücadele etmiş birey ya da gruplara veriliyor.

Ödüller 21 Martta Londra’da verilecek.

ÖRGÜT ÜYESİ SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI
10 Aralık’ta İstanbul’da çok sayıda eve yapılan baskınların ardından gözaltına alınanlardan içerisinde Evrensel gazetesi muhabiri Sadiye Eser’in de bulunduğu 9 kişi savcılık tarafından tutuklanma talebiyle Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesine sevk edilmişti. Nöbetçi hakimliğe çıkarılan içerisinde Sadiye Eser’in de bulunduğu 9 kişiden 6’sı “Örgüt üyesi oldukları” gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.