Gündem
27 Nis 2012 18:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:35

TUTUKLU GAZETECİNİN YGS BAŞARISI!

Tutuklu gazeteci Baha Okar, 1 milyon 700 bin kişinin girdiği YGS'nin birinci basamağında dereceye girdi..

20 aydır Devrimci Karargah davasından tutuklu olan gazeteci Baha Okar, 1 milyon 700 bin kişinin girdiği YGS'nin birinci basamağında ilk beş bine girdi, amacı Siyaset Bilimi okumak.

Devrimci Karargah davasından 600 gündür tutuklu olan Bilim ve Gelecek dergisi Editörü Baha Okar, hapishaneden girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) birinci basamağında ilk beş bine girdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü'nde okumuş olan Okar, tutuklandığında İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü'ne devam ediyordu.

Siyaset Bilimi veya Tarih bölümlerinde okumak amacıyla da 1 Nisan'da yapılan YGS'nin birinci basamağına girdi. 1 milyon 700 bin kişinin girdiği sınavda yüzde 10'luk dilime girmeyi başardı.

Eşi Suzan Yılmaz Okar, bianet'e yaptığı açıklamada, "Baha sınava sadece 15 gün kadar çalışabildi" dedi.

Okar, 23 Eylül 2010'da yapılan operasyonda gözaltına alınmış, iki gün sonra da tutuklanmıştı. Şimdi Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde ve İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Devrimci Karargah örgütü üyesi olmak" ile yargılanıyor.

Suzan Y. Okar, bianet'e yazdığı "Yargının Kördüğümü" başlıklı yazıda, "Okar'ı Kürdistan Özerk Bölgesi'nde eğitim kampında gördüğünü iddia eden PKK itirafçısı Muharrem Adıyaman'ın söyledikleriyle itham edildiğini" söylemişti.

"Adıyaman'ın tutarsız ifadesine kulak vermek yerine, Baha, mahkemenin, daha evvel mahkemeye sunduğu ve o tarihlerde burada olduğunu ispatlayan belgelere, delillere, dinlenen tanıklara ve kendisinin ifadesine inanmasını istedi."

"Adıyaman, polis sorgusunda 'Okar'ı 15-20 kişilik bir grup içerisinde, hareket halindeyken uzaktan ve gece sadece bir kez gördüğünü' söylüyor zira..."

Okar ile birlikte, Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) sözcüsü Tuncay Yılmaz, Red Dergisi yazarı Hakan Soytemiz, Sosyalist Demokrasi Partisi'nden (SDP) İbrahim Turgut ve Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi (TÖPG) üyesi Semih Aydın'ın tutuklu yargılandığı davanın 5. duruşması 30 Nisan'da, saat: 13:00'te Beşiktaş'taki Adliyesi'nde.