Gündem
04 Haz 2012 21:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:44

TUTUKLU GAZETECİLER İÇİN "TANIKLIK GÜNLERİ" BAŞLIYOR!

94 kurumun oluşturduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için yeni bir eylem süreci başlatıyor.

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için yeni bir eylem süreci başlıyor. Tutuklu Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun ‘Gazetecilere Özgürlük’ kampanyası çerçevesinde başlayacak eylemler ‘Tanıklık Günleri’ başlığıyla yapılacak.

94 kurumun oluşturduğu Gazetecilere Özgürlük Platformu tarafından başlatılacak ‘Tanıklık günleri’ yarın başlayacak. Her gün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde buluşacak platform üyeleri, her eylemde 5 gazetecinin, mesleklerini yaptıkları için tutuklu olduğuna dikkat çekilecek. ‘Adaletsizliğe tanığız’, ‘Hapisteki gazetecilere özgürlük’ sloganları altında yapılacak etkinliklerde, gazetecilerin çalışma arkadaşları, aileleri ve avukatları onların gazeteciliğine tanık olduklarını açıklayacak. 1 saat sürecek etkinlikte tutuklu gazetecilerin, mesleklerini yaptıkları için tutuklu olduklarına dair belgeler de açıklanacak. Eylemlerde gazetecilerin yargılandıkları davaların iddianamelerindeki çelişkilere dikkat çekilecek. Etkinlik tutuklu gazetecilerin duruşmalarının olduğu günlerde ve hafta sonları düzenlenmeyecek. Duruşma günleri gazetecilerin duruşmalarına katılım sağlanacak. 100’ün üzerinde tutuklu gazeteciye dikkat çekilecek etkinliklerin tanıtımı için İngilizce alt yazılı tanıtım filmi gösterilecek.

Eylemlerde, ilk talep tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması olacak. Bunun için tutuklamalara gerekçe olarak gösterilen Terörle Mücadele Kanunu’nun kaldırılması, Türk Ceza Kanunu’ndaki ilgili maddelerin değiştirilmesi, Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılması talepleri dile getirilecek.