Gündem
12 Ara 2012 22:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:29

TUTUKLU GAZETECİLER: EĞER HUKUK VARSA CEZA OLMAZ!

Gazetecilerden oluşan 12 kişilik heyet, Ergenekon Davası'nın yarın yapılacak mütalaa duruşması öncesinde Silivri'de tutuklu bulunan meslektaşlarıyla açık görüşte bir araya geldi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun her ay düzenlediği “tutuklu gazeteciler ziyaret” programı dahilinde bugün aralarında TGF Genel Başkanı Atilla Sertel’in yanı sıra usta gazeteciler Melih Aşık, Ertuğrul Özkök, Ayşenur Arslan, Uğur Dündar, Necati Doğru, Ümit Zileli, Yalçın Bayer, Yavuz Selim Demirağ, Bülent Ecevit, İdris Akyüz ve Necati Aygın’ın yer aldığı 12 kişilik gazeteci heyeti, Silivri’deki meslektaşlarını ziyaret etti. Gazeteci heyeti yarın yapılacak duruşma öncesi Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Soner Yalçın, Mehmet Deniz Yıldırım, Hikmet Çiçek ve Turhan Özlü ile birer saat açık görüşte bir araya geldi. 
“YARGILANAN GAZETECİLİKTİR”
Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Silivri’de görüştükleri meslektaşlarının “Eğer hukuk varsa ceza olmaz” görüşünde birleştiğini söyledi. Yarın yapılacak ve savcının esas hakkındaki mütalaasını sunması beklenilen duruşma öncesi Türk basının önde gelen isimleriyle birlikte tutuklu meslektaşlarını ziyaret ettiklerini ve gün boyu her biriyle birer saat açık görüştüklerini belirten Atilla Sertel, meslektaşlarının söylediklerini şöyle aktardı:
“Meslektaşlarımız kendileri ile ilgili verilecek cezaları asla kabul etmeyeceklerini çünkü herhangi bir suçlarının olmadığını söylüyorlar. Bu cezaları kabul etmeyiz, bu cezalar ancak zorlama olur doğru olmaz. Eğer hukuk varsa ceza olmaz. Ve yine eğer hukuk varsa buradan örgüt çıkmayacağını çünkü örgüt çıkması için örgüt üyesinin olması gerektiğini ifade ettiler. Örgüt üyeliğini kabul eden herhangi bir sanık olmadığı gibi gerek tanıkların gerek gizli tanıkların verdikleri ifadelerde delil ve belge olmadığını da dile getirdiler. Yani davayı ‘delil yok, belge yok, suçu kabul eden de yok’ diyerek özetliyorlar. Ayrıca devletin resmi organlarının da (Emniyet Teşkilatı, MİT, Türk Silahlı Kuvvetleri) böyle bir örgüt olmadığına ilişkin verdiği yanıtların olduğunu dile getirdiler. Örgüt üyeliğini ve örgütü kesinlikle kabul etmiyorlar. Meslektaşlarımız yargılanan gazetecilik, gazetecilik faaliyetleri olduğunu belirtirken, bir gazetecinin belge ve bilgi bulundurmasından öte herhangi bir suç oluşmayacağını ifade ettiler.”

HEYETTE KİMLER VARDI?
Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından Adalet Bakanlığı’ndan alınan özel izinle bugün Silivri’de tutuklu gazeteciler Mustafa Balbay, Soner Yalçın, Tuncay Özkan, Deniz Yıldırım, Hikmet Çiçek ve Turhan Özlü ile açık görüşte bir araya gelen gazeteci heyetinde şu isimler yer aldı:
“Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Milliyet Gazetesi yazarı Melih Aşık, CNN Türk Medya Mahallesi Program yapımcısı, gazeteci Ayşenur Arslan, gazeteci- yazar Uğur Dündar, Sözcü Gazetesi yazarı Necati Doğru, Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ümit Zileli, Yurt Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi İdris Akyüz, Yeniçağ Gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ, gazeteci Bülent Ecevit ve gazeteci Necati Aygın.”