Gündem
11 Eki 2013 16:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:42

TUTUKLU GAZETECİ İSYAN ETTİ; 9 AYDIR TUTUKLUYUM BİTSİN ARTIK BU STAJ!

DHKP/C'nin gençlik yapılanması yönelik açılan dava görülmeye başlandı.

DHKP/C’nin gençlik yapılanması yönelik açılan dava görülmeye başlandı. 18’i tutuklu 29 sanık ilk kez İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi ’nde hakim karşısına çıktı. Kimlik tespitinin ardından tutuklu sanıkların savunmaları alınmaya başladı.

Tutuklu sanıklar arasında yer alan gazeteci Sami Menteş de savunmasını yaptı. Dava dosyasındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten Menteş, "Hiçbir örgütle uzaktan yakından bir ilişkim yoktur" dedi.

Dünyanın en genç tutuklu gazetecisi olduğunu ifade eden Menteş, “İddianamede bana yöneltilen suçlamalar arasında 4 arkadaş birlikte kaldığımız evden el konulanlar bulunmakta. Aramada el koyulan ve iddianamede, 'çok sayıda örgütsel doküman' olarak nitelendirilenler Çağdaş Hukukçular Derneği Öğrenci Komisyonu'nun hazırladığı dergilerdir. Arama sırasında avukatımı çağırmak istediğimi söylediğimde emniyet tarafından, 'Bomba patlatmayacağını nereden bilelim' denilerek engellendim. Aramayı yapan polisler bomba yerine haberlerimi yazdığım not defterlerimi, fotoğraf makinesini ve bilgisayarları buldular. El koyulan eşyaların kime ait olduğuna bakılmadan hepsi bir çuvala koyuldu" diye konuştu.

Parasız eğitim talebi için katıldığı basın açıklamalarının suç olarak kabul edildiğini vurgulayan Menteş, “Her dönem kayıt yenileyebilmek için 481 TL yatırması gereken bir öğrenciyim. Benim eğitimin ücretsiz hale getirilmesini talep etmemden daha doğal ne olabilir ki? Bu konuyla ilgili TBMM ’de düzenleme yapılmışken ben bu talebi dillendirdiğim için yargılanıyorum" ifadelerini kullandı.

Tahliyesini ve beraatini isteyen Sami Menteş, “ Türkiye ’de gazetecilerin kaderinde maalesef hapishaneler var. Hapishanelere gazetecilerin staj yeri olarak bakılıyor. 9 aydır tutukluyum ve bu stajın bitmesi gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.