Gündem
03 Şub 2021 00:28 Son Güncelleme: 03 Şub 2021 00:30

TÜSİAD'dan Boğaziçi Üniversitesi açıklaması

TÜSİAD, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara ilişkin, "Gençlerin sesine kulak vermeye, bilime, fikir özgürlüğüne ve uzlaşıya dayanan değerleri yaşatmaya odaklanmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nden (TÜSİAD) Boğaziçi Üniversitesindeki olaylara ilişkin yapılan açıklamada, "Ekonomi, hukuk ve demokrasi reformlarının yeniden gündeme geldiği bu dönemin, barışçıl, kimseyi ayrıştırmayan, kapsayıcı yaklaşım ve çözümlerin öne çıkarılması için bir fırsat olarak değerlendirilmesini diliyoruz." ifadesine yer verildi.

Gençlerin zekalarının, eğitimlerinin ve umutlarıyla ülkenin geleceği olduğu işaret edilen açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi ve tüm üniversitelerde gençlerin sesine kulak vermeye, bilime, fikir özgürlüğüne ve uzlaşıya dayanan değerleri yaşatmaya odaklanmalıyız. Ekonomi, hukuk ve demokrasi reformlarının yeniden gündeme geldiği bu dönemin, barışçıl, kimseyi ayrıştırmayan, kapsayıcı yaklaşım ve çözümlerin öne çıkarılması için bir fırsat olarak değerlendirilmesini diliyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Ülkenin güçlü ve özerk kurumlar, eğitim, bilim ve teknolojiyle gelişeceği işaret edilen açıklamada, "Genç nesillerin kendi ülkesinde değer yaratabileceği ve fikir zenginliği oluşturabileceği bir iklimi hep birlikte sağlayabilmeliyiz." kaydedildi.