Gündem
04 Haz 2014 15:00 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:15

TÜSİAD'da şok istifa!

Geçtiğimiz yıl 13 Ocak'ta TÜSİAD Başkanı olan Muharrem Yılmaz istifa etti. Bu karar 43 yıllık TÜSİAD tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti. TÜSİAD'ın daha önceki hiçbir başkanının görevinden istifa etmediği anlaşıldı.

Yılmaz, SÜTAŞ'la ilgili iddiaların TÜSİAD'a zarar vermemesi için istifa ettiğini açıkladı. 

Yılmaz, 13 Ocak 2013’te yapılan TÜSİAD’ın 43. Olağan Genel Kurulu’nda görevi Ümit Boyner’den görevi devralmıştı.

İŞÇİ EYLEMLERİ İLE GÜNDEMDEYDİ
Yılmaz’ın başında bulunduğu Sütaş bir süreden beri işçi eylemleri ile gündemdeydi. Bazı işçilerin e-devlet şifrelerinin alındığı iddiaları gündeme gelirken, en son eylem yapan işçilerin bulundukları alana hayvan dışkısının döktürüldüğü gündeme gelmişti.

BABASININ KURDUĞU ŞİRKETİ BÜYÜTTÜ
İş dünyasının en faal isimlerinden biri olan Muharrem Yılmaz, 2 Ağustos 1957'de Bursa'da doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamlayan Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu.

Babası Sadık Yılmaz'ın kurduğu Sütaş'ta üniversitede okurken çalışmaya başladı. 1989'da şirketin genel müdürü oldu. Yılmaz, babasının 2005 yılında vefat etmesinin ardından şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi. Muharrem Yılmaz, iş dünyası örgütlerinde oldukça faal bir isim.