Gündem
05 Haz 2014 09:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:15

TÜSİAD Başkanı'nın istifasını hangi gazete nasıl haber yaptı?

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'ın istifasna bugünkü gazetelerde geniş yer verildi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, TÜSİAD Başkanlığı görevinden istifa etti.

Yılmaz, sahibi olduğu Sütaş ile ilgili iddialara yönelik düzenlediği basın toplantısında, bir süredir Sütaş'ın işçi sendikası ve işçileriyle ilgili bir gerilim olduğu, Sütaş'ın işçilerinin sendikasızlaştırılması için gayret olduğu yönünde kasıtlı haberler yayınlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün bazı gazetelerde bu haberlerin yer aldığını gördük. Bu haberler TÜSİAD Başkanlığımla alakalı birlikte haber haline getirilmişti. Sütaş'taki 40 yıllık çalışma hayatımın sonucunda geldiğim noktada TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildim. TÜSİAD Başkanlığı ile 43 yıl boyunca taş taş üstüne koyarak bina edilen bir itibarı devraldım.

Türkiye'nin en saygın iş dünyası kuruluşunun, STK'larından birinin itibarını devraldım. Maalesef bu haberlerle TÜSİAD Başkanlığım üzerinden TÜSİAD'ın da yıpratılmaya veya istismar edilmesine imkan olduğunu görüyorum. TÜSİAD'a zarar gelmesine izin veremem. Ben TÜSİAD'ın Başkanıyım. Bunu en fazla gözetmesi gereken benim. TÜSİAD'ın itibarına zarar gelmesine ben izin veremem. Bu sebeple TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden istifa ettim. Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı olarak basın organlarında Sütaş'ın işçi işveren ilişkileri üzerinden sürdürülen asılsız iddiaları, bilgilendirmeleri cevaplandırmak isterim."

Yılmaz'ın istifası bugünkü gazetelerde geniş yer buldu. Akşam, Güneş, Star, Takvim, Akit, Yeni Şafak gibi gazetelerde 'tezek', 'gübre' istifası gibi başlıklarla haber oldu.

Cumhuriyet, Habertürk, Radikal, Vatan gibi gazetelerin kullandığı başlıklarda istifanın TÜSİAD'ın 43 yıllık tarihinde ilki oluşturduğuna dikat çekildi. 

GAZETE MANŞETLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ