Ekonomi
09 Kas 2022 12:44 Son Güncelleme: 09 Kas 2022 14:04

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’dan faiz çıkışı! ‘Erişim de önemli…’

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, düşük faiz politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turan, "Yatırım için düşük faiz yeterli değil, finansmana erişim de önemli" ifadelerini kullandı.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan 14. Rekabet Kongresi'nde konuştu.

Düşük faiz politikasının amaçlarının tekrar ele alınması gerektiğini belirten Turan, "Bankacılarla birlikte iş dünyası da krediye erişemediğini söylüyor. Yatırım için düşük faiz yeterli değil, finansmana erişim de önemli" dedi.

"RAHATLIKLA ATABİLECEK BİR ZEMİN OLUŞMAYACAKTIR"

Ekonomideki öngörü ufkunun uzaması ve ülkenin geleceğine güven duyulmasının sadece ekonomik politikalar ile elde edilemeyeceğini belirten Turan "İş, bireysel ve toplumsal yaşamın tüm alanlarında güvenilir ve kapsayıcı kuralları hayata geçirmeden hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, ifade özgürlüğü, denetleyici ve düzenleyici kurumların özerkliği gibi alanlarda ilerleme sağlamadan ekonomiyi yeşil ve dijital dönüşüme hazırlayarak adımları rahatlıkla atabilecek bir zemin oluşmayacaktır" ifadelerini kullandı.

"ÜSTESİNDEN GELİNEBİLİR"

Turan, tüm bunlara rağmen ekonomide geçmişten gelen yapısal sorunların çözülebileceğini, bugün karşı karşıya kalınan konjonktürden kaynaklanan ilave zorlukların üstesinden gelinebileceğini söyledi.

ETİKETLER
#tüsiad #faiz #kredi