Turkuvaz Medya Erdoğan'ın akrabası Gümüşdağ'a karşı

Trabzon Barosu, Medipol Başakşehir Başkanı Gümüşdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.Trabzonsporlu olduğu bilinen Albayrak ailesine ait Turkuvaz Medya grubunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın akrabası Göksel Gümüşdağ’ı hedef alan habere yer vermesi ise dikkat çekti.

Turkuvaz Medya Erdoğan'ın akrabası Gümüşdağ'a karşı - Sayfa 1

İddiaya göre Gümüşdağ, Mehmet Baykan, Oğuz Sarvan, Ünsal Çimen ve Abdurrahman Arıcı’nın Türkiye Futbol Federasyonu içerisinde örtülü bir yapı kurduğu, Başakşehir Kulübü’nü şampiyon yapmak ve Trabzonspor’u şampiyonluk yarışından kopartmak amacıyla hakemler üzerinden operasyon çektiği belirtildi.

16
Turkuvaz Medya Erdoğan'ın akrabası Gümüşdağ'a karşı - Sayfa 2

Dün Trabzon'da yayın yapan 5 yerel gazetenin "Her yol O'na çıkıyor" başlığıyla gündeme getirdiği Göksel Gümüşdağ, Mehmet Baykan, Oğuz Sarvan, Ünsal Çimen ve Abdurrahman Arıcı'nın TFF içerisinde örtülü bir yapı kurduğu, Başakşehir Kulübü'nü şampiyon yapmak ve Trabzonspor'u şampiyonluk yarışından kopartmak amacıyla hakemler üzerinden operasyon çektiğine yönelik iddiaları gerekçe gösteren Trabzon Barosu üç sayfalık bir başvuru dilekçesi hazırladı.

26
Turkuvaz Medya Erdoğan'ın akrabası Gümüşdağ'a karşı - Sayfa 3

Trabzon Barosu adına Genel Sekreter Duygu Keleş Aydın'ın yaptığı suç duyurusunda çarpıcı iddialar yer aldı. Suç duyurusunda tarih tarih oynanan maçlardaki yapılan hakem hataları bir bir aktarıldı.

36
Turkuvaz Medya Erdoğan'ın akrabası Gümüşdağ'a karşı - Sayfa 4

Trabzonsporlu olduğu bilinen Albayrak ailesine ait Turkuvaz Medya grubunun da Göksel Gümüşdağ’ı hedef alan habere yer vermesi ise dikkat çekti. Fotomaç gazetesi suç duyurusu dilekçesinde yer alan iddiaların tamamını haberleştirirken, aynı grubun gazetesi Sabah yazarı Salih Tuna da sosyal medyadan, “Bir hakem aynı sezon içindeki 27 maçta bir takımın (Başakşehir) 9 maçına nasıl atanabilir? Çok tuhaf, gerçekten!...” ifadelerini kullandı. Öyle ki A Spor'da aynı konu haberleştirilirken bir de A Haber'in aynı haberi gündeme getirdiği görüldü.

46