Televizyon
28 Eyl 2012 23:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:12

TÜRKÜLERDEKİ EROTİZMDEN RAHATSIZIM, RADYOLAR BUNLARI ÇALMAMALI!

Zaman yazarı İskender Pala, Habertürk'te yayınlanan Söz Sende programında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlarken tartışma yaratacak bir çıkış yaptı.

Habertürk ekranında Balçiçek İlter'in konuğu olan Zaman yazarı İskender Pala tartışma yaratacak bir çıkış yaparak türkülerdeki erotizmden dert yandı, radyoların bu türküleri çalmaması gerektiğini söyledi. Bülent Ersoy'un 12 Eylül ve Kenan Evren ile ilgili sözlerini de yorumlayan Pala "ben olsam öyle konuşmazdım" dedi.

Bülent Ersoy'un, "Kenan Evren'den intikamımı alacak diye oyumu AK Parti'ye verdim" açıklamasına değinen Pala, "Bülent Ersoy intikam istiyor, ben olsam öyle konuşmazdım." diye konuştu. İskender Pala, türküler için de çok tartışılacak bir çıkış yaptı, Ünlü yazar, türkülerdeki erotizmden rahatsız olduğunu belirterek, "Düğmelerinin dar geldiğini anlatan, kadınları aşağılayan türküleri artık radyolarımızda çalıp söylemeyelim." diye konuştu.
 
BÜLENT ERSOY İNTİKAM İSTİYOR
 
"Bülent Ersoy'a 12 Eylül'ün çok zararı dokunduğu muhtemel. Neler yaşadığını biliyorum. Fakat ben olsam aynı duygu ile konuşmazdım. Bülent Ersoy intikam istiyor. Affedememiş, ve AK Parti'ye de bu yüzden oy verdiğini söylüyor... Bu ülkede kavga etmek için yeterince sebebimiz var, buluşmak için kaç sebep yaratabiliriz? ona bakalım."
 
TÜRKÜLERDEKİ EROTİZMDEN RAHATSIZIM, RADYOLAR BUNLARI ÇALMAMALI

"Türkülerdeki erotizmin kadını aşağılamasından rahatsızım. Kadınları, alınır-satılır bir meta olarak gören türkülerimiz var. Düğmelerin dar geldiğini falan anlatan türküler var. Bir taksiye binseniz, taksi şoförü bu şarkıyı açsa rahatsız olmaz mısnız? Ben toplumda bazı şeylerin normalleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Neşet Ertaş'ın türkülerinde de erotizim vardır. Bir tenhada can cananı bulunca..." diye başladığınızda istediğiniz sahneyi üretebilirsiniz. Erotizmin nezih ve serafete bindirilmiş kısmı başımla beraber, ondan heyecan duyarım, lezzet alırım. Ama kadınları aşağılayan türküleri artık radyolarımızdan çalıp söylemeyelim."