Gündem
21 Oca 2022 07:48 Son Güncelleme: 21 Oca 2022 07:49

TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yüksek’ten çift maaş açıklaması: ‘Bizim talebimiz değil…’

TÜRKSAT'ın 8 kişilik yönetim kurulu üyesinden 7'sinin çift maaş alması tartışma yarattı. TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Kemal Yüksek ise çift maaş konusunun sık sık dile getirilmesinden rahatsız olduklarını belirterek, “Bizim de çoluğumuz çocuğumuz var. ABD menşeli Tilki TV'de (Fox) boy boy resimlerimiz yayınlanıyor. Çift maaş bizim talebimiz değil'' açıklamasını yaptı.

TBMM KİT Komisyonu’nda TÜRKSAT hesapları ele alınırken çift maaş konusu tartışıldı. Sözcü’nün haberine göre, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TÜRKSAT yönetimindeki 7 üyenin 21 biner lira ek ücret aldığını üyelerden sadece eski TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in çift maaşlı olmadığını söyledi ve şöyle konuştu:

“Bazı üyeler var ki toplantılara bile katılmıyor. 2015'de TÜRKSAT yönetimine atanan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın kaç kez toplantıya katıldı? YK üyelerine 2020'de 2 milyon 31 bin TL ödeme yapılmış. Bu rakam 2021'de daha da arttı. Pırasa doğrar gibi yönetim kurulu üyeliği dağıtılıyor”

TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Kemal Yüksek ise çift maaş konusunun sık sık dile getirilmesinden rahatsız olduklarını belirterek, “Bizim de çoluğumuz çocuğumuz var. ABD menşeli Tilki TV'de (Fox) boy boy resimlerimiz yayınlanıyor. Çift maaş bizim talebimiz değil'' açıklamasını yaptı.

TÜRKSAT yönetiminde Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci ve AK Partili eski Bakan Atilla Koç'un oğlu, Taha Koç da bulunuyor.