Gündem
27 Eki 2014 12:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:51

Türkiye'yi yasa boğan haberlere yayın yasağı!

Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği, o haberlere yayın yasağı getirdi.

Yüksekova'daki Harunan Karakolu'ndan elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine gelen Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle, erler Ramazan Köse ile Yunus Yılmaz, Cumartesi günü saat 16.00 sıralarında Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde maskeli teröristlerin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti. 3 asker, dün Van ve Hakkari'de yapılan törenlerin ardından memleketlerine uğurlanırken, teröristlerin yakalanması için başlatılan çalışmalar da kapsamılı sürdürülüyor.

GÖZALTI SAYISI 7 OLDU

Olayın ardından yapılan çalışmalarda ilk olarak Yeşildere Mahallesi'nde seyir halinde bulunan bir otomobilde yapılan arama ve kimlik kontrollerinde M.K., E.K., İ.B. gözaltına alındı. Sabah doğru Yeşildere ve Güngör mahallelerinde evlere yapılan operasyonda ise M.A.A., O.B. ve B.A.'nın gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından E.K. ve B.A. serbest bırakıldı. Gözaltında bulunan M.K., İ.B., M.A.A. ve O.B.'nin sorguları sürerken, gece saatlerinde yapılan operasyonlarda 3 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltında bulunan 7 kişinin sorguları sürüyor.

FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜLERE YAYIN YASAĞI

Bu arada çarşı merkezinde hayatını kaybeden 3 askerin saldırıdan sonra çekilen olay yerindeki görüntü ve fotoğraflarına da Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği tarafından yayın yasağı kararı alındı. Alınan kararda, olay yeri ve olay yerinde askerlerin cenaze görüntülerinin her türlü görüntülü, sesli, yazılı ve görsel medyadaki yayınlar ile internet ortamında yayınlanmasının yasaklanmasına karar verildiği ve söz konusu kararın tüm yazılı ve görsel basın-yayın kuruluşlarına tebliğ edilmesinin istendiği bilgisine yer verildi.