Medya
20 Ara 2011 12:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:08

TÜRKİYE'Yİ ATATÜRK VE ANITKABİR VESAYETİNDEN KURTARALIM! EMRE AKÖZ TARTIŞMA YARATACAK!

Sabah yazarı Emre Aköz, "Madem demokratikleşme ve sivilleşme dönemine girdik. O halde durmayalım" dedi ve tartışma yaratacak bir teklifte bulundu.

TBMM'de bulunan yapan Muhafız ve Tören Taburu'nun görevine kuruluşundan 91 yıl sonra son verilmesi, Sabah yazarı Emre Aköz'ü mutlu etti. Aköz'ün bugünkü yazısı ise ilginç bir başlık ve öneri içeriyor.

Şimdi sıra Anıtkabir'de diyen Aköz çarpıcı başlığının ardında Anıtkabir'deki askeri komutanlığın lağvedilmesini önerdi. Gerekçesi de ilginç: "Madem demokratikleşme ve sivilleşme dönemine girdik... O halde durmayalım..."
İşte Aköz'ün tartışma yaratacağı kesin olan o yazısı:

Olayı biliyorsunuz: TBMM'de görev yapan Muhafız ve Tören Taburu'nun görevine kuruluşundan 91 yıl sonra son verildi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün imzasından geçen "TBMM Başkanlığı İdari Teşkilat Kanunu" ile artık demokrasinin ve sivilliğin bir numaralı kurumu olan Meclis'i polis koruyacak.

Meclis'teki tabur, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın bir parçasıydı. Anıtkabir'i de koruyan bu alay...

Madem Vesayet Rejimi'ni sonlandırmaya çalışıyoruz... Madem demokratikleşme ve sivilleşme dönemine girdik... O halde durmayalım... Türkiye'nin en önemli simgesi olan Atatürk'ü de Vesayet Rejimi'nden kurtaralım.

Anıtkabir Komutanlığı lağvedilsin. Askerler asli görevlerine dönsün. Merak etmeyin, habersiz kalınmaz: Çünkü 10 Kasım'larda polis de, asker kadar gözyaşı dökebilir.

Emre Aköz'ün köşesine buradan ulaşabilirsiniz