Gündem
19 Eki 2008 17:01 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:22

"TÜRKİYE'YE KISA BİR SÜRE GELEBİLİRİM"!..FETHULLAH GÜLEN'DEN DÖNÜŞ SİNYALİ!..

Gülen, Amerikan AP ajansına "Türkiye´ye sağlığım elverdiğince kısa bir ziyarette bulunup ABD´ye geri dönmem kolaylaştı" dedi

Geçen günlerde ABD´de sürekli oturma izni alan Nur cemaatinin önde gelen liderlerinden Fethullah Gülen, Amerikan AP ajansına konuştu. Gülen, "Şimdi Türkiye veya başka bir ülkeye sağlığım elverdiğince kısa bir ziyarette bulunup ABD´ye geri dönmem kolaylaştı. Başvurumun kabul edilmesine memnun oldum. Durumumun sürüncemede kalması beni strese sokuyordu. Bu konuda bana yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

OLAĞANÜSTÜ YETENEKTE YABANCI
AP ajansının haberine göre; Gülen´in yardımcılarından Sinan Dursun da, Fethullah Gülen´in 1999´dan beri sağlık nedenleriyle ABD´de bulunduğunu ve halen Pennsylvania´da Pocono Dağları eteklerinde, gözlerden ırak bir kampta yaşadığını söyledi. 

Gülen´in avukatı Ronald Klasko, müvekilinin sürekli oturma izni için ilk olarak sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 2001´de müracaatta bulunduğunu, kendisine verilen vizelerin ise hep zaman bakımından sınırlı olduğunu söyledi. Yaklaşık bir yıl önce göçmenlik bürosu yetkilileri Gülen´i "olağanüstü yetenekte yabancı" kategorisinde kabul etmemişti.

Yetkililer, Gülen´in bu kategoriye girmesini kanıtlayacak belgeleri sunmadığına karar vermişti. Geçen temmuzda ise bir federal mahkeme göçmenlik bürosunun bu kararının uygun olmadığını hükme bağladı. Gülen, Bush yönetiminin ABD´de sürekli oturma izni almasına olan itirazını geri alması sonucunda 10 Ekim´de bu izni aldı.

YEŞİL KART BEKLİYOR
Klasko, Gülen´in başvurusunun bu kadar uzun süre neden bekletildiğini anlamadığını, normalde bir başvurunun 1-1,5 yıl içinde cevaplandığını belirterek, "ABD hükümeti ret kararına hiç gerekçe göstermedi" dedi. Klasko, şimdi Gülen´in yeşil kart almayı beklediğini söyledi.

ABD´de sürekli oturma izni alan Gülen ömrünün geri kalanını yasal olarak ABD´de geçirebilecek ve ABD içinde istediği her yere seyahat edebilecek. Gülen, ABD dışındaki ülkelere de serbestçe gidebilecek. 


Milliyet