Türkiye'ye kar ve soğuk havaya teslim oldu! İstanbul, Ankara ve daha birçok il beyaza büründü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından yurt genelinde bu sabah saatlerinden itibaren kar etkili oldu. Kimsenin bu kadar çabuk yağacağını beklemediği beyaz örtüyü görenler büyük şaşkınlık yaşadı. Başta İstanbul, Ankara olmak üzere birçok ilde kar yağışı etkili olurken Nisan ayına 2 gün kala hava sıcaklıkları oldukça düştü ve soğuk hava etkisini sürdürdü. İstanbul'da ve Ankara'da yüksek kesimlerde yağan kar beyaz örtü oluşturdu.

Türkiye'ye kar ve soğuk havaya teslim oldu! İstanbul, Ankara ve daha birçok il beyaza büründü - Sayfa 1

Meteoroloji uyarmıştı ancak kar oldukça erken geldi ve herkesi şaşırttı. Yurt genelinde hava sıcaklıkları düştü ve birçok ilde bu sabah saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu.

116
Türkiye'ye kar ve soğuk havaya teslim oldu! İstanbul, Ankara ve daha birçok il beyaza büründü - Sayfa 2

İSTANBUL'UN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI

İstanbul'da bazı ilçelerinde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, kent merkezinde sulu kar olarak görülüyor. Kentte dün başlayan yağmur, bu sabah bazı ilçelerde yerini sulu kara, yüksek kesimlerde ise kar yağışına bıraktı.

216
Türkiye'ye kar ve soğuk havaya teslim oldu! İstanbul, Ankara ve daha birçok il beyaza büründü - Sayfa 3

Anadolu Yakası'nda Kartal Aydos Ormanı'nın yüksek kesimlerinde beyaz örtü oluşturan kar, Beykoz ve Ümraniye'de aralıklarla sulu kar şeklinde etkisini sürdürüyor. Avrupa Yakası'nda Çatalca, Büyükçekmece, Arnavutköy ve Başakşehir'in yüksek kesimlerinde de kar yağışı etkili oluyor. Kentin bazı bölgelerinde yağışların sulu kar ile yağmur şeklinde yağıyor.

316
Türkiye'ye kar ve soğuk havaya teslim oldu! İstanbul, Ankara ve daha birçok il beyaza büründü - Sayfa 4

ANKARA

Dün sağanağın etkili olduğu Ankara'da vatandaşlar, yeni güne karla uyandı. Dikmen ve İncek gibi kentin yüksek kesimlerde daha yoğun görülen kar, araçların üzerinde beyaz örtü oluşturdu.

416