Gündem
16 Oca 2007 16:10 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

TÜRKİYE'NİN TEK'İ TEKNOLOJİ TELEVİZYONU İKİ YAŞINDA!...

Maltepe Üniversitesi'nce kurulup yayına başlayan Teknoloji Televizyonu 2.yaşını kutluyor.İnteraktif katılımın sağlandığı programlarıyla haber kanallarının yaşanılırlığını bile geride bırakan kanala özellikle üniversite öğrencileri tutkuyla bağlandı.

Tüm dünyada önce müzik sonrasında ise belgesellerle özdeşleşen Tematik Kanal dönemi yeni bir boyut kazanıyor... Spordan, sağlığa ve meslek gruplarına varana kadar her alanda yaygınlaşan tematik kanallar, dijital ve analog platformlarının bir vazgeçilmezi oldu. Türkiye bu süreçte ise şu anda dünyada ilk olmasa da bir "tek"e sahip: TEKNOLOJİ TELEVİZYONU.

İlk aşamada ABD´deki TECH TV´nin desteğiyle yayına başlayan televizyon artık kendi ayakları üzerinde durmaya başladı. İtalya, Almanya ve ABD gibi ülkelerde yayın yapan teknoloji içerikli televizyonların oyun kanalına dönmesi nedeniyle TEKNOLOJİ TELEVİZYONU şu anda alanında yayın yapan tek televizyon.

Aktüel ve stüdyo programlarıyla izleyicisiyle buluşan TEKNOLOJİ TELEVİZYONU, kabloda 12 saat uyduda ise 24 saat yayın yapıyor. İnteraktif katılımın sağlandığı stüdyo programlarıyla haber kanallarının yaşanılırlığını bile geride bırakan kanal özellikle üniversite öğrencilerinin tutkuyla bağlı oldukları bir kanal. www.teknolojitelevizyonu.com/forum adresinde izleyicilerden görüş alan televizyon program akışlarını bile buna göre belirliyor. İnternet sitesinin bir diğer özelliği ise yaklaşık 127 bin aktif üyesinin olması. Site bu anlamda Türkiye´nin en büyük forum sitesi olması özelliğini de taşıyor.


TEKNOLOJİ TELEVİZYONU Genel Müdürü Tanyol KIPÇAK, "Televizyonumuz, tematik anlamda yaptığı yayınlar ile Türkiye´de bir ilki gerçekleştirmektedir. Maltepe Üniversitesi´nin desteğinde sürdürülen yayınlar ile üniversitenin bilimsel-kültürel birikimi topluma kazandırılmaktadır. Özellikle genç jenerasyona yönelik yaptığımız teknoloji içerikli yayınlar toplumsal bilinçlenmeye de katkı sağlamaktadır. Eğitim yayınları ile de bilinçli bir gençlik yaratmak hedeflenmektedir. Televizyonumuzun objektif haber anlayışı ile hak ettiği yeri kısa sürede alacağına inanıyorum" dedi.