Gündem
18 Mayıs 2014 17:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:11

Türkiye'nin konuştuğu madenci: Tümer Metin'den para almadım!

Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasından sağ kurtulan işçi Murat Yalçın, eski futbolcu Tümer Metin'in kredi borçlarını ödediği ile ilgili yayınlanan haberlere tepki gösterdi.

Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde oturan maden işçisi 36 yaşındaki Murat Yalçın, Soma'daki maden kazasından sonra sedye kirlenmesin diye çizmelerini çıkarmayı isteyince  Türkiye'nin gündemine oturdu. Kaza ardından çok sayıda 'Geçmiş olsun' telefonu aldığını belirten Yalçın, eski futbolcu Tümer Metin ile konuşup konuşmadığını hatırlamadığını dile getirdi. Gazete ve bazı internet sitelerindeki haberleri okuyan Murat Yalçın, Tümer Metin'in kredi borçlarını ödeyeceği ile ilgili iddiaların gerçek olmadığını açıkladı. Haberleri okuyunca çok şaşırdığını belirten Murat Yalçın, şöyle dedi:

O MADENCİYE UMRE ÖDÜLÜ

"Kendisi beni aramış olabilir ama benim kredi yada ev gibi bir borcum yok. Evimin ufak tefek masrafları oluyor ama kendi borcumu ödüyorum. Bana yardımcı olacağını söylemiş, kendisine teşekkür ederim."

Murat Yalçın'ın kardeşi Ayhan Yalçın ise, ağabeyi hakkında çıkan yanlış haberlerin tüm aileyi üzdüğünü anlatırken, "Ağabeyimle röportaj yapıldığında 'kardeşim Ayhan Yalçın'ın borcu var' dedi. Belki bundan da yanlış anlaşılmış olabilir. Her gelen habercinin para verdiği söyleniyor. Bunlar bizleri çok üzüyor, üzüntümüz büyük. Türkiye yasta, biz yastayız, içimiz yanıyor. Lütfen böyle yalan yanlış haberler yapılmasın" diye konuştu. Herhangi birinden maddi destek almadıklarını vurgulayan Yalçın, sadece Kırkağaç Belediyesi ve Kırkağaç Kaymakamlığı'ndan yardımlar yapıldığını ekledi.