Türkiye’nin konuştuğu fenomen avukatla ilgili yeni gelişme! ‘Adliyede bir gün’ videosu olay olmuştu…

Fenomen avukat Fatma Begüm Kaçmaz, 4 yıl önce 'Adliyede bir gün' başlıklı bir video paylaştı. Kaçmaz hakkında reklam yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle İstanbul Barosu Disiplin Kurulu Başkanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Çok konuşulan davada karar çıktı.

Türkiye’nin konuştuğu fenomen avukatla ilgili yeni gelişme! ‘Adliyede bir gün’ videosu olay olmuştu… - Sayfa 1

Sosyal medya hesabından 2019 yılında 'adliyede bir gün' başlığı ile video paylaşımı yapan avukat Fatma Begüm Kaçmaz hakkında reklam yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle İstanbul Barosu Disiplin Kurulu Başkanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

112
Türkiye’nin konuştuğu fenomen avukatla ilgili yeni gelişme! ‘Adliyede bir gün’ videosu olay olmuştu… - Sayfa 2

Soruşturma çerçevesinde dosyaya cevap dilekçesi sunan avukat Kaçmaz, hakkında hangi eylemden ötürü reklam yasağı ile karşı karşıya kaldığının tarafına somut olarak bildirilmediğini, savunma hakkının zedelendiğini, sosyal medya hesabının kişisel bir sayfa olduğunu, hitap kitlesinin genç meslektaş ve hukuk öğrencilerinden oluştuğunu söyledi.

212
Türkiye’nin konuştuğu fenomen avukatla ilgili yeni gelişme! ‘Adliyede bir gün’ videosu olay olmuştu… - Sayfa 3

Paylaşımlardaki amacının iş elde etme olmadığını kaydeden Kaçmaz, hesabında 'Av.' İbaresinin ve ofis adresinin bulunmadığını, reklam yasağına aykırı davrandığını kabul etmediğini belirtti.

312
Türkiye’nin konuştuğu fenomen avukatla ilgili yeni gelişme! ‘Adliyede bir gün’ videosu olay olmuştu… - Sayfa 4

İstanbul Barosu Disiplin Kurulu Başkanlığı, hakkında re'sen soruşturma açılan Fatma Begüm Kaçmaz'ın paylaşımlarının İstanbul Barosu Yönetim Kurulu'nca net olarak belirtilmediğini kaydetti. 

412