Türkiye'nin internetteki en değerli şirketleri belli oldu! Ciroları dudak uçuklattı

Türkiye'nin internette faaliyet gösteren en değerli internet şirketleri listesinin ilk 40'ında yıllık cirosu 200 milyar TL sınırını geçen bir, 100 milyar TL'yi geçen ise 2 şirket bulunuyor.

Türkiye'nin internetteki en değerli şirketleri belli oldu! Ciroları dudak uçuklattı - Sayfa 1

Günümüzde internet kullanımı doruk noktasına çıktı. Bu beraberinde birçok şirketin faaliyetlerini yalnızca online platformlar üzerinde yürütmesini getirdi. İnternet, Türkiye'de de büyük bir pazar haline geldi.

127
Türkiye'nin internetteki en değerli şirketleri belli oldu! Ciroları dudak uçuklattı - Sayfa 2

Fast Company Türkiye, gelirlerinin tamamını internet üzerinden elde eden Türkiye'nin en büyük 100 şirketini duyurdu. Trendyol ve Nesine, listenin en üst sıralarında yer alırken, oyun şirketlerinin sayısı da oldukça dikkat çekici bir boyuta ulaştı. Merzigo şirketi de 5 milyar lira ciro ile bu yıl 10 sıra yükselerek 37. sıraya çıktı.

227
Türkiye'nin internetteki en değerli şirketleri belli oldu! Ciroları dudak uçuklattı - Sayfa 3

2020'de ilk kez yayınlanan Türkiye'deki En Büyük İnternet Şirketleri raporunun ardından 3 yıl geçti ve bu süre zarfında dünya ekonomisini alt üst eden bir pandemi yaşandı. Pandemi döneminde, neredeyse her sektörde internete dayalı işlerde ciddi bir büyüme söz konusu.

327
Türkiye'nin internetteki en değerli şirketleri belli oldu! Ciroları dudak uçuklattı - Sayfa 4

Ancak şimdi, bu büyümenin eski haline döndüğü ve hatta şirketlerin kapsamlı işten çıkarmalara giriştiği bir dönemde olduğu da bir gerçek.

Öte yandan, yine pandemi döneminde Türkiye'den çıkan internet şirketlerinin oyun ve online sipariş sektörlerinde uluslararası başarılara imza attığı görülüyor.

427