Gündem
17 Oca 2011 19:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:58

TÜRKİYE'NİN İLK TABLET GAZETESİ HAYATA GEÇTİ

İşte gazetecilikte yeni bir dönemin habercisi olan tablet gazete hakkında merak edilenler...

Türkiye’nin ilk tablet gazetesi hayata geçti. Gazetenin kurucularından deneyimli gazeteci Nurcan Akad, NTV'ye  konuştu.
Bu sabah NTV’den Ruşen Çakır’ın sunduğu Yazı İşleri’ne konuk olan gazeteci Nurcan Akad, “Zete” adını verdikleri tablet gazeteyle ilgili olarak şunları söyledi:

‘Gazete içeriğini ipad’e taşıdık’

Gazetenin içeriğini, bu yeni iletişim aracına uygun bir formatla buraya taşıdık. Bu, internette yapılan gazetecilikten farklı. İnternette bir link üzerinden yayıncılık yapıyorsunuz, işte gazetede kağıt üzerinde yapıyorsunuz, televizyonda görüntüyle yapıyorsunuz. Bunda dokunarak ulaşabiliyorsunuz her şeye. Yani bu com.tr, org., gov. Vs gibi şeyler yazmanıza hiç gerek yok, ulaşmak istediğiniz mecraya dokunarak ulaşıyorsunuz ve anında istediğiniz her bölümüne sadece dokunarak gidebiliyorsunuz.

Tabii bu bir ekip işi. Asıl olarak ben Tolga Yeniyurt’la bu işi yapıyorum. Bu mecraya uygun tasarım Tolga’nın tasarımı.

Bu mecra bana istediğim gibi gazetecilik yapma imkanı tanıdı. Bizim bir patron yok başımızda, bizim yaptığımız başka bir iş yok. Biz burada tamamen bir habercilik işi yapıyoruz ve bu gazeteyi yapıyoruz. Dolayısıyla bu gazeteden kazanacağımız bütün para yine habere gidecek… Son derece tarafsız, bağımsız bir gazete, yayın organı olacak. Sponsor dahi istemedik. Tolga ve ben kendi cebimizden yapıyoruz bütün masrafı.