Televizyon
11 Mayıs 2015 16:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:32

Türkiye'nin ilk Hıristiyan kanalı geliyor

Üç senedir internet üzerinden yayın yapan, Hıristiyan inancını ve kültürünü yansıtan programlar içeren TV kanalı SAT-7 TÜRK, televizyon yayınına başlıyor.

Türksat 4A uydusu üzerinden (42 derece Batı- 11824 V8000) 1 Ocak 2015 tarihinde test yayını ve 14 Şubat sevgililer günü gerçek yayına geçen SAT-7 TÜRK, Hıristiyan dünyasından haberleri, her pazar sabahı ülkemizde Türkçe ibadet edilen bir kiliseden yayını, ülkemizde yaşayan ve mesleklerinde öne çıkan Hristiyan kimliklerin portrelerini ekrana taşıyacak. Kanalın sinema portföyünde ise sinema tarihine geçmiş Hıristiyan temalı filmler olacak. Kanal yayın ilkesi olarak dini ve etnik kimliği ne olursa olsun, kimsenin rencide olmadığı, birleştirici, sevgi ve barışı temel alan bir yayıncılıktan yana.
Kanalın genel müdürü Melih Ekener "2006'dan bu yana Hıristiyan vatandaşların kendilerini ifade edebileceği, kültürlerini ve inançlarını birlikte paylaşabileceği bir kanal için uğraşıyoruz. Üç yıldır internet üzerinden süren yayınımızı kendi uydumuza taşımamız onur verici. Bu ülkenin asli unsurlarından olan Hıristiyan vatandaşların, inanç ve kültür temelinde yayın yapan kendi kanallarına kavuşması herkes açısından onur vericidir" diyor.

YAYIN YÖNETMENİ ZİRVE YAYINEVİ'NDEN
Kanalın Genel Yayın Yönetmenliğini, 2007 yılında Malatya'da Zirve yayınevi katliamından sağ kurtulan Gökhan Talas yapıyor. SAT-7 TÜRK kanalında sağlık programı 'Doktor Var', gençlere yönelik '40 Tilki' ile çocuk, sinema ve belgesel kuşakları bulunmakta.