Gündem
14 Eki 2012 12:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:15

TÜRKİYE'NİN İLK HACKER'I MİT'İN TEKLİFİNİ NEDEN REDDETTİ?

Habertürk TV'de Ceren Akdağ Şahin'in sunduğu Hayatın İçinden programında Türkiye'nin ilk ve en ünlü hacker'ı Tamer Şahin konuk oldu.

Akdağ’ın sorularını yanıtlayan Şahin, hacker’lıkla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Suriye’nin siber ordusunun çok iyi çalıştığını belirten Şahin, MİT ’ten teklif aldığını da açıkladı.

İşte Şahin’in o açıklamaları:

"ORTADA CİDDİ BİR SİBER SAVAŞ VAR"

"Suriye muhaliflerin bilgisayarlarına girerek onlar hakkında veri topluyor şu anda. Suriye’nin siber ordusu çalışıyor ve bunu görüyorsunuz emarelerinde. İnternette bunun analizleri yayınlanıyor. Muhaliflerin bilgisayarlarına nasıl giriliyor, veriler nasıl alınıyor, nasıl kandırılıyorlar? Ciddi bir siber savaş var ortada. Ama bizimle ilgili öyle bir şey göremedik henüz. Karşı tarafla ilgili herhangi bir şey göremedik.

"TÜRKİYE EVİN DIŞINDA GİBİ"

Hiçbir zaman geç kalmış sayılmayız. Şöyle düşünebiliriz. Bir oda düşünün Çin, Rusya ve Amerika oturuyor, biz balkonda kilitli kalmışız, dönemiyoruz da içeriye. Evin dışında gibiyiz. O yüzden bir an önce burada pozisyon almamız lazım.

"BANA DA MİT’TEN TEKLİF GELDİ"

Bana da teklif geldi bununla ilgili MİT’ten. Teklif bir iş adamının aracılığıyla geldi, ama burada şöyle bir durum var. Bazı iş adamları ve kişiler pozisyon almaya çalışıyorlar. Bana dedikleri ’Siz biz takım kurun saldırı veya savunma, bunun başına geçin hangisini istiyorsanız.’ Dedim kime rapor vereceğim? ’İşte bir doçent abimiz var ona rapor vereceksiniz.’ Hayır dedim niye ona vereyim? Benim başarım neden bir başkasının başarısı sayılsın? O zaman ben teşkilata rapor veririm dedim.

"HACKER’LAR DIŞ KAPININ MANDALI"

Baktığınız zaman hala bir dış kapının mandalı gözüyle bakılıyor hacker’lara. Amerika’ya bakıyorsunuz bir hacker konferansında general gelmiş stantta duruyor ve diyor ki, "Siz bizim evlatlarımızsınız. Bu ülkenin ulusal güvenliği için size ihtiyacımız var."

"BILL GATES BİR HACKER"

Bizde hala çok farklı açıklanıyor. Hacker’lık Türkiye’de yakıcı, yıkıcı, yok edici, manipüle edici olarak algılanıyor hala. Halbuki bugünkü kullandığımız bilgisayarları ve sistemleri yaratanlar hacker’lar. Örneğin Bill Gates bir hacker, Mark Zuckerberg bir hacker. Yani internetin temellerini kuran kişiler hacker’lar. Çünkü bu insanlar sıradışı düşünüyorlar."