Gündem
13 Mayıs 2015 12:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:33

Türkiye’nin ilk dijital defilesi yapılacak!

Vodafone dijital dönüşüm zirvesi kapılarını açıyor.

Daha iyi bir gelecek hedefiyle Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik etmeyi hedefleyen Vodafone’un bu yıl ilk kez düzenleyeceği Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi, yarın Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. “Yarına hoş geldiniz” temasıyla düzenlenecek zirve, mimariden modaya, spordan müziğe kadar birçok alanda dünyayı dijitalleştiren lider isimleri Türkiye’de ilk kez buluşturacak. Açılışında dünyaca ünlü sanatçı Mercan Dede’nin kısa bir performans gerçekleştireceği zirvenin açılış konuşmasını Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt yapacak. Aralarında Beyaz Saray Eski İletişim Direktörü Dan Pfeiffer’ın da bulunduğu yerli ve yabancı 17 konuşmacının katılacağı Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi ile birey ve kurumların dijitalleşmede yeni trendlerle tanışarak geleceğin dünyasına bugünden hazırlanmaları hedefleniyor. 





“Gelecek Burada”, “Keşfedin”, “Yarını Tasarlayın” ve “Fark Yaratın” ana başlıkları altında 12 farklı oturuma ev sahipliği yapacak Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’nde iş dünyası, moda, sanat, müzik, mimari ve spor başta olmak üzere hayatın her alanında dijitalleşmenin etkileri ele alınacak, Türkiye’den ve dünyadan dijitalleşme örnekleri verilecek. Katılımcılara geleceğin dijital dünyasını deneyimleme imkânının da sunulacağı zirveyi 3 bini aşkın davetlinin izlemesi bekleniyor.

Türk iş dünyası dijitalleşmeyi tartışacak

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi’nin “Gelecek Burada” temalı birinci bölümünde düzenlenecek ilk oturumda Türkiye’de dijitalleşme konusu masaya yatırılacak. Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt’ün moderatörlüğünde yapılacak oturuma, Doğan TV Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve ING Bank CEO’su Pınar Abay konuşmacı olarak katılacak. İş dünyası, medya, ticaret ve bankacılık alanlarında dijitalleşmenin öneminin tartışılacağı oturumda, dijitalleşmenin toplumsal ve ekonomik kalkınmadaki rolü de incelenecek.

‘Dijital Guru’ Dan Pfeiffer ilk kez Türkiye’de

Birinci bölümün son oturumuna ise aynı zamanda zirvenin ana konuşmacısı olan ve ‘dijital guru’ olarak kabul edilen Beyaz Saray Eski İletişim Direktörü Dan Pfeiffer konuk olacak. Pfeiffer, “Dijital Bugün” konulu sunumunda, Beyaz Saray’da iletişim, politika ve dijital strateji konularında edindiği deneyimleri aktaracak; sosyal medyanın özellikle siyaset iletişimindeki rolüne değinecek.

Dijital dünyaya bağlanmanın yolları keşfedilecek

Zirvenin “Keşfedin” temalı ikinci bölümünde ilk oturumun konuğu Future Agenda Program Direktörü Tim Jones olacak. “Geleceğin Ajandası - 2020'de Dünya” konulu bir sunum yapacak olan Jones, yeni büyüme platformları ve fırsat alanları, yükselen teknoloji alanları ve yeni inovasyon stratejileri konusunda bilgi verecek. “Yarına Hazırım: Büyük Şirketler İçin Dijitalleşme Endeksi” konulu ikinci oturuma, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve Accenture Türkiye Genel Müdürü Tolga Ulutaş konuşmacı olarak katılacak. Aksoy ve Ulutaş, geçen yıl Vodafone-Accenture işbirliğiyle hayata geçirilen Yarına Hazırım programının ulaştığı sonuçları ve büyük işletmeler için yeni geliştirilen dijitalleşme endeksini aktaracak. Bu bölümün son konuğu ise UK Wired Dergisi Editörü David Rowan olacak. Rowan, “2015'te Teknoloji Liderinin Ajandası Ne Olacak?” başlıklı sunumunda, inovasyonun nasıl verimliliğe dönüşebileceğini anlatacak. 

Geleceği tasarlamanın ipuçları sunulacak

Zirvenin “Yarını Tasarlayın” temalı üçüncü bölümünde de yine üç yabancı uzman konuşacak. Buna göre, Vodafone Global Enterprise CEO’su Jan Geldmacher “Dünyada Dijitalleşme Örnekleri” başlıklı sunumunda, Vodafone’un dünya çapında öncülüğünü üstlendiği dijitalleşme projelerinden örnekler verecek. Robotlarla sözsüz iletişim, eğlence, tiyatro ve müzikal performans robotları ve robot tasarımı üzerine çalışmalar yapan IDC Herzliya İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Guy Hoffman, “Robotların Dijitalleşme Deneyimi” konulu sunumunda robot-insan etkileşimine değinerek geleceğe bağlantıyı bugün ile birleştirecek. İnovasyon araştırma laboratuvarı Tomorrow’un CEO’su ve Fütürist Mike Walsh ise “Geleceği Bugünden Yaşayın” temalı sunumuyla, inovasyon için yakın geleceği araştırmanın ve bu araştırmaları kullanılabilir iş stratejilerine çevirmenin önemine dikkat çekecek.

Her alanda dijitalleşme konuşulacak

Zirvenin “Fark Yaratın” temalı son bölümünde ise moda, sanat, müzik, mimari, spor alanlarında dijitalleşmenin etkileri ele alınacak. Bu kapsamda, özgün tasarımlarıyla pek çok kez “Yılın Moda Tasarımcısı” olarak seçilen Arzu Kaprol ve dijital müzikle birleştirdiği DJ’lik tarzıyla tüm dünyada hayranlık uyandıran Mercan Dede (Arkın Ilıcalı) “Moda ve Sanatın Dijitalleşmesi”, Spotify Avrupa Başkanı Jonathan Forster “Müziğin Dijitalleşmesi”, Wired Dergisi tarafından dünyayı değiştirecek 50 kişi arasında gösterilen mimar ve tasarımcı Carlo Ratti“Şehrin ve Mimarinin Dijitalleşmesi” ve New York Times’ın en çok satan kitabı “The Sports Gene: Inside the Science of Extraordinary Athletic Performance”ın yazarı ve gazeteci David Epstein “Sporun Dijitalleşmesi” konulu oturumlarda konuşmacı olarak yer alacak.

Türkiye’nin ilk dijital defilesi yapılacak

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi ayrıca, Arzu Kaprol’un ilk dijital defilesine de ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olacak “Yaşamın Kaynağı” adlı dijital defilede, geleceğin tasarım kodlarını barındıran “Arzu Kaprol 2016 Kış Koleksiyonu” sunulacak. Zirve kapsamında ayrıca, Arzu Kaprol’un Vodafone mobil iletişim teknolojilerini de kullanarak hazırladığı, dört mevsim giyilebilir özel tasarım ceket de son yıllarda moda dünyasında hızla yaygınlaşan “işlevsel akıllı giyim” (contextual smart wear) teknolojisinin Türkiye’deki ilk örneği olarak sergilenecek.

Mercan Dede coşturacak

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi, geleneksel ve dijital sesleri harmanladığı sıradışı DJ’lik tarzıyla dikkat çekenMercan Dede’nin performansıyla son bulacak. Sufi müziği dijital tınılarla birleştirerek oluşturduğu özgün besteler ve birbirinden etkileyici konserleri ile tüm dünyanın beğenisini toplayan Mercan Dede, Arzu Kaprol’un dijital defilesi sonrasında gerçekleştirilecek partide katılımcılara keyifli anlar yaşatacak.

Mobil uygulama ve canlı yayınla da takip edilebilecek

Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi için bir mobil uygulama da hazırlandı. App Store ve Google Play mağazalarından ücretsiz indirilebilen Vodafone Dijital Dönüşüm Zirvesi mobil uygulamasıyla program akışını ve oturumları akıllı telefonlardan takip etmek mümkün olacak. Zirve ayrıca, www.dijitaldonusumzirvesi.comadresinden canlı olarak da izlenebilecek.