Televizyon
14 Mar 2014 09:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:59

Türkiye'nin ilk 4 dilli kanalı yayında

Mardin’in ilk kanalı 47 TV, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice'de yayına giriyor.

Mardin’in ilk kanalı 47 TV için özel bir otelde yapılan açılışa Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, kamu kuruluş müdürleri, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve 47 TV çalışanları katıldı.

Vali Cengiz, Mardin’in bir televizyona ihtiyacının olduğunu ve bu ihtiyacın 47 TV ile kapatılacağını belirtti. Vali Cengiz, "Artık Mardin’in sesini Türkiye’ye ve dünyaya duyurabileceğiz. Bu bir şans artık günümüz Türkiye’sinde iletişim ve televizyon anlamında bu eksikliğimizi gidermiş olacağız. Mardin’in gelişmesinde bu anlamda bir ilki gerçekleştiriyor olması sevindirici. Mardin’in 47 TV’si Mardin’imize, bölgemize ve tüm Dünyadaki Mardinlilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

47 TV’nin işletmesini devir alan ve YURT-SAT Platform Başkanı Serpil Kudun ise, "Mardin 47 TV dört dille yayın yapacak, bu anlamda Türkiye de bir ilki temsil ediyor. Umarım bu diğer bölge kanallarına ve Türkiye’deki diğer kanallara da örnek olur. Biz burada dört dilin haricinde aslında yerel yayıncılığın nasıl olacağını dair bir model çalışması yapmak istiyoruz. Dört dili de farklılıklarını ortaya daha net çıkarsın diye dört dilde yayın yapacağız.

Şu ana kadar kanalla ilgili ilgi gayet iyi çünkü ilde de tek kanal ve 2 yılı aşkın süredir aktif değil. Bu sene Mardin Büyükşehir Belediyesi ve ili oluyor ve o yüzden ilin en büyük ihtiyaçlarından biri halkın tavrı ve beklentisine karşılayacak bir kanal hazırladığımızı düşünüyoruz. Bu yayın içerikleriyle beraber. O yüzden ilgi şuan gayet iyi" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar ve 47TV yönetimi kokteylde bir araya geldi.