Polemik & Kulis
12 Haz 2015 15:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:39

Türkiye'nin Christina Amanpour'u Habertürk'le anlaştı, ekranlara dönüş yaptı!(Medyaradar/Özel)

2,5 yıl önce kaybettiğimiz Mehmet Ali Birand’ın “Türkiye’nin Christina Amanpour’u” dediği deneyimli haberci bir süredir ekranlardan uzaktı.

2,5 yıl önce kaybettiğimiz Mehmet Ali Birand’ın “Türkiye’nin Christina Amanpour’u” dediği deneyimli haberci Benan Kepsutlu Habertürk TV ile anlaştı.

Bir süre ekranlardan uzak kalan başarılı haberci Yeditepe Üniversitesi'nde ve Başkent İletişim Akademisi'nde profesyonel gazetecilik dersleri vermişti.

Güzel haberci Ortadoğu’da devlet başkanlarıyla gerçekleştirdiği özel röportajlar, özel haberler ve yaptığı canlı yayınlarıyla tanınıyor. Daha önce de Habertürk Tv'de görev alan Kepsutlu, hazırlayıp sunduğu Ajanda isimli programında ses getiren röportaj ve haberlere imza atmıştı.

Benan Kepsutlu kimdir?

Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler Bölümü ve Yeditepe Üniversitesi Radyo TV Sinema Bölümü'nü bitirdi. Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü'nde Yüksek Lisans yaparak Ortadoğu konusunda uzmanlaştı. Kanal D Haber, BBC News ve CNN Turk'te uzun yıllar muhabirlik yaptıktan sonra, TRT TÜRK'ün Erbil temsilcisi oldu. Görevi gereği İsrail, Filistin, Irak, Gürcistan, Afganistan, Pakistan, Suriye, Mısır, Ermenistan, İngiltere, İtalya, Hollanda, İsviçre, Yunanistan, Malezya ve Kırgızistan'da bulundu. Pek çok dünya lideri ile özel röportajlar yaptı. Haber editörü ve sunucu olarak Habertürk'e transfer olan Kepsutlu, son olarak A Haber'de sabah kuşağını hazırlayıp sundu. Benan Kepsutlu, İngilizce ve İtalyanca biliyor.



MEDYARADAR/ÖZEL