Gündem
07 Mayıs 2021 00:52 Son Güncelleme: 07 Mayıs 2021 02:00

Türkiye'nin birçok yerinden görüldü! Elon Musk'la alakası var mı?

Türkiye’nin çeşitli noktalarından görülen gökyüzündeki 100’ün üzerinde ışık, merak konusu oldu.

Muğla’dan görülen sıralı ışıkları gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı, o anları görüntüledi. Işık huzmelerinin, bir yıl önce de Türkiye’de de görülen, Elon Musk’un sahibi oldu SpaceX’in uzaya gönderdiği ve Starlink adı verilen uydulara ait olduğu düşünülüyor.

STARLİNK UYDULARI NEDİR?

Starlink Amerikan uydu şirketi SpaceX tarafından uydu interneti erişimi sağlamak üzere inşa edilmiş bir uydu takımyıldızıdır. Takımyıldızı, yer istasyonları ile birlikte çalışacak ve seri olarak üretilen binlerce küçük uydudan oluşacak. SpaceX firması ayrıca bazı uydularını keşifler ve bilim amaçlı kullanmakla birlikte bazı uydularını ise ordulara satmayı da planlamaktadır.

İSTANBUL'DA DA GÖRÜLDÜ

İstanbul'da akşam saatlerinde gökyüzünde enteresan görüntüler oluştu. Sıralı şekilde ilerleyen ışıkları görenler, o anları kameralarıyla kayıt altına aldı. Çok sayıda kişi merak uyandıran bu anları sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 6 Mayıs Perşembe akşam saat 22.05 civarında görülen gökyüzündeki parlamaların Starlink Leo Uyduları Güneş Panellerinden kaynaklandığını açıkladı.