Gündem
31 Oca 2023 14:24 Son Güncelleme: 31 Oca 2023 14:50

Türkiye’den son dakika İsveç açıklaması! ‘Şu an mümkün değil…’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'in NATO üyelik sürecine ilişkin açıklamasında "Şu an evet dememiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Başbakan Viktor Orban tarafından kabul edildi. Ziyaretinde Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijarto ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ayrıca "İsveç yükümlülüğünü yerine getirirse oturur konuşuruz. Ama şu an İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil" dedi.

Resmi ziyaret kapsamında Macaristan'da bulunan Çavuşoğlu, Başbakan Orban ile görüştü.

Başbakanlık binasında yapılan görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Bakan Çavuşoğlu, görüşmeyle ilgili Twitter hesabından, "Budapeşte’deki ilk görüşmemizi stratejik ortağımız Macaristan’ın Başbakanı Viktor Orban’la gerçekleştirdik. Verimli görüşme için kendisine teşekkür ediyoruz. Başbakan Orban’a Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ve Türkiye’ye davetini ilettik." paylaşımı yaptı.

Ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijarto ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Macaristan Dışişleri Bakanı Szijjarto, İsveç'te Kuran-ı Kerim'in yakılmasıne yönelik "Bir başka dinin kutsal kitabını yakmak ve ona hakaret etmek kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise "İsveç yükümlülüğünü yerine getirirse oturur konuşuruz. Ama şu an İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil" dedi.