Gündem
03 Mayıs 2012 16:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:36

''TÜRKİYE'DEKİ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ANLAYIŞI BİZİ ENDİŞEYE SEVKEDİYOR''

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla acı bir mesaj yayınladı

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla, medya özgürlüğünün Avrupa’nın temel değerlerinden biri olduğunun altını çizerek, "Ancak, aynı zamanda Avrupa dışında Türkiye gibi bazı ülkelerde basın özgürlüğü konusundaki gelişmeler hakkında endişeleniyoruz" ifadelerini kullandı.

Brüksel Sosyalist Grubu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla, medya özgürlüğünün Avrupa’nın temel değerlerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Ancak, aynı zamanda Avrupa dışında Türkiye gibi bazı ülkelerde basın özgürlüğü konusundaki gelişmeler hakkında endişeleniyoruz" dedi.

Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü çerçevesinde yayınladığı yazılı mesajda, hem Avrupa’da hem de uluslararası düzeyde medya özgürlüğüne saygı duyulması konusunda çağrıda bulunarak, bugün medyanın vatandaşlar ve siyasette iletişimi sağlamak için önemli bir rolü olduğunun altını çizdi.

AB Haber’in ingilizce olarak yansıttığı açıklamada, AP Sosyalist grup başkan yardımcısı Hannes Swoboda, "Medya özgürlüğünün var olduğu ülkelerde medya özgürlüğünü korumaya ihtiyacımız var ve medya özgürlüğünün tehdit altında olduğu ülkelerde medya özgürlüğüne saygı duyulması için savaşmamız gerekiyor" diyerek, medya özgürlüğünün Avrupa’nın temel değerlerinden biri olduğunu vurguladı.

Swoboda, "Ancak, aynı zamanda Avrupa dışında Türkiye gibi bazı ülkelerde basın özgürlüğü konusundaki gelişmeler hakkında endişeleniyoruz" ifadelerini kullanarak, demokrasinin işlemesi için yeni medyanın rolüne dikkat çekti.