Gündem
07 Haz 2013 15:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

"TÜRKİYE'DE TARTIŞMA KÜLTÜRÜ" BELGESELİNİN GALASI YAPILIYOR

"Sözün Farkı-Türkiye'de Tartışma Kültürü" belgeselinin gala gösterimi bu akşam gerçekleşecek.

Yönetmenliğini Erhan Odabaş’ın yaptığı, metin ve senaryosunun da Odabaş ile Göksel Aymaz’ın yazdığı, danışmanlığını Murat Belge’nin yaptığı ve Levent Dönmez tarafından seslendirilen "Sözün Farkı-Türkiye’de Tartışma Kültürü" belgeselinde Kürt siyasal hareketinde, siyasal İslam’da, sol ve sağda, Kemalistlerde, devlette ve medyada “tartışma” tüm yönleriyle ele alınıyor.

Belgeselde, "Türkiye, barış ve çözüm sürecine girerken toplumun sağlıklı bir tartışma yapması önem kazanıyor. Farklı düşüncelerdeki insanlar, gruplar, partiler ve değişik kesimler birbirlerini nasıl daha iyi anlayacak? Nasıl empati kuracak? Nasıl bir dil ve üslupla tartışacak ve bu tartışmadan nasıl bir sonuca varacak?" sorularına yanıt aranıyor.

Avni Özgürel, Ayşe Böhürler, Aydın Çubukçu, Ece Temelkuran, Erdoğan Aydın, Ertuğrul Kürkçü, İsmail Beşikçi, Kurtuluş Kayalı, Murat Belge, Mehmet Bekaroğlu, Nuray Mert, Oya Baydar, Ömer Laçiner, Sedef Kabaş, Sırrı Süreyya Önder, Şükran Soner, Taha Akyol, Tanıl Bora, Tuğrul Eryılmaz, Ümit Fırat Türkiye’de tartışma kültürüyle ilgili can alıcı sorulara yanıt verdikleri belgeselin gala gösterimi 7 Haziran Cuma günü saat 20.00'de Şişli Kent Kültür Merkezi'nde yapılacak.