Gündem
04 Ağu 2023 20:38 Son Güncelleme: 04 Ağu 2023 21:14

Türkiye'de sıcaklıklar 8-9 derece birden düşecek! Kritik tarih açıklandı

Son iki gün boyunca sıcak hava hemen herkesi oldukça rahatsız etmiş durumda. Ancak, bu zorlu döneme güzel bir haberle ışık tutan Prof. Dr. Orhan Şen, önemli bir açıklama yaptı. Buna göre önümüzdeki günlerde sıcaklıklar 8-9 derece birden düşecek. Bu beklenen serinleme, bunalanların yüzünü güldürecek ve rahatlatacak.

"Bunaltıcı sıcaklıklar ne zamana kadar sürecek?" derseniz yanıtı hemen verelim, pazar gününe kadar sürmesi bekleniyor. Eyyam-ı Bahur sıcaklılarının ardından serin hava gelecek.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların 8-9 derece düşeceğini açıklayarak tarih verdi.

Eyyam-ı Bahur’un 6 Ağustos’a kadar sürmesi beklenirken Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki hafta beklenen hava sıcaklıklarıyla ilgili açıklama yaptı.

Sıcak hava dalgasının önümüzdeki 3 gün daha devam edeceğini açıklayan Şen, salı gününden itibaren tüm yurtta sıcaklıkların düşeceğini belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şen şu ifadeleri kullandı;

Bugün cuma yağış yok. Sıcaklıklar ortalamanın üzerinde devam ediyor. Batı ve iç bölgelerde sıcak hava dalgası 3 gün daha devam edecek. Salı günü tüm yurtta sıcaklıklar düşüyor.

Özellikle kuzey ve kuzey batı bölgelerde bugüne göre 8-9 derece düşecek.

İstanbul'da aşırı sıcaklar devam ediyor. Bugün 36 C°, yarın 34°, pazar 34 C°, salı günü 28 C°. İzmir 37° Antalya 32 C° Ankara 35 C° Nem güneyde düşük Orman yangınlarına dikkat. Güneş ve ısı çarpmasına dikkat. Kendinizi koruyun.