Gündem
26 Eyl 2011 13:59 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:50

TÜRKİYE'DE NE KADAR KİŞİ WIKIPEDIA TAKİP EDİYOR?

Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales, İstanbul ziyareti öncesi NTV'de Ahmet Yeşiltepe'nin sorularını yanıtladı.

Doğuş Yayın Grubu’nun 5 Ekim’de İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenleyeceği  Yeni Medya Düzeni Konferansı’nın ikincisine konuşmacı olarak katılacak  Wikipedia’nın kurucusu Jimmy Wales, İstanbul ziyareti öncesi NTV’de Ahmet Yeşiltepe’nin sorularını yanıtladı. 

Wikipedia’nın iki kurucusundan biri olan, bunun yanında Wikipedia ve çeşitli wiki projelerini yöneten ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Wikimedia Vakfı'nın da kurucusu Jimmy Wales, Wikipedia’nın kuruluş öyküsünden, dünyadaki popülaritesine, çarpıcı Türkiye istatistiklerinden Wikileaks yönelik eleştirilerine kadar bir çok konuda açık yüreklilikle soruları yanıtladı. 

Washington yönetimi Wikipedia’ya müdahale ediyor mu? Dünyada kaç dilde yayın yapıyorlar ve erişimleri ne kadar? Türkiye’de ne kadar kişi Wikipedia takip ediyor ve kaç Türkçe makale var? İsrail devletinin Wikipedia’dan propaganda yapılmasını desteklediğini açıklamasını nasıl karşılıyor ve bu konuda nasıl bir tedbir alıyorlar? Hangi ülkelerde yasaklı? Sansürsüz ve tarafsız bir ansiklopedi fikri-projesi bugün başarıya ulaştı mı? İlkelerine sahip çıkabiliyorlar mı? Türkiye’deki yasaklı siteler sorunu ve filtreleme sistemi hakkında görüşleri neler?