Medya
25 Tem 2011 11:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:36

TÜRKİYE'DE MEDYA BU KADAR ÖZGÜR İŞTE! 80 KELİMELİK HABERE 4 YIL HAPİS İSTENDİ!

Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş, yargı muhabiri Musa Kesler'in başına gelen "komik ötesi" olayı köşesine taşıyarak Türkiye'deki gazeteciliği masaya yatırdı.

Bu devirde gazetecilik!

Madem konuya daldık, medyadan devam edelim. Milliyet gazetesinin yıllardır “basında güvenin” markası olduğu sır değil. Milliyet Türkiye’nin en çok satan gazetesi değil, ancak araştırmalara göre okur nezdinde en güvenilen gazete.
Nedenini yaklaşık 2 yıl önce Milliyet’e geldiğimde anladım. Burada mutfak sağlam. Gazetenin sıkı muhabirleri ve kuvvetli yazıişleri kadrosu var. Burada asparagas neredeyse imkansız! Sayıca fazla olmasa da muhabirler alanlarında uzmanlaşmış isimler. Gaza gelmeden haberleri sorgulayarak yazıyorlar.
Ne var ki, muhabirler açılan davalardan başlarını alamıyor. Dün gazetede yargı muhabirimiz Musa Kesler’e rastladım. Başındaki yeni davayı anlattı. Olay komik ötesi. Musa, 2009’da Ergenekon sanıklarından Yarbay Mustafa Dönmez’in eşi ve arkadaşlarıyla yaptığı telefon görüşmelerinin, davayla ilgisi olmamasına karşın 3. Ergenekon iddianamesinde çarşaf çarşaf yer almasıyla ilgili haber yapıp, haberde “özel hayatın gizliliği ilkesini gündeme getirdi” ifadesini kullanmış. Topu topu 80 kelime. Ama özel hayatın gizliliğini takmayan hukuk, “Soruşturmanın gizliliği” diyerek Musa’ya dava açmış. 1 yıldan 4 yıla kadar hapis.
Musa tek örnek değil. Ergenekon davasına bakan adliye muhabiri Esra Alus’un başında 40 dava var. 3’ü hapisle sonuçlanmış. Polis ve yüksek yargı muhabirleri aynı durumda. Nedim’in hali zaten malum...
Ne diyeyim. Türkiye’de medya bu kadar özgür işte! Siz siz olun çocuğunuzu gazeteci yapmayın! Neme lazım.